Gemeente Grave

17 september: Wmo werkconferentie; Samen met u achterhalen waar behoefte aan is

De Wet maatschappelijke ondersteuning regelt zaken voor ouderen, gehandicapten, mantelzorgers en vrijwilligers, maar ook verenigingen en buurthuizen hebben met de Wmo te maken. De gemeente moet haar beleid vastleggen in een Wmo-beleidsplan. Er is nu een concept-plan gereed. Graag willen wij met u, inwoner van onze gemeente, van gedachten wisselen, om te achterhalen waar behoefte aan is en wat rekening houdend met de beschikbare middelen - de mogelijkheden zijn om met elkaar een zo goed mogelijk voorzieningenpakket te realiseren op het terrein van wonen, zorg en welzijn.

Conferentie

Op woensdag 17 september vindt daarom de Wmo-werkconferentie plaats in het stadhuis onder het motto Iedereen doet mee. Leidraad voor deze conferentie is het concept Wmo-beleidsplan. De bijeenkomst begint om 19.30 uur (ontvangst/koffie) en eindigt om 22.00 uur met een hapje en drankje.

Werkgroepen

Het gemeentebestuur organiseert deze avond samen met de Burgerparticipatieraad (BPR). De werkconferentie vangt aan met een algemeen, gezamenlijk deel. Daarin wordt teruggeblikt op de Wmo tot nu toe. In het tweede deel van de werkconferentie wordt uiteen gegaan in werkgroepen. U kunt kiezen uit de volgende werkgroepen:


1. Leefbaarheid en sociale samenhang


2. Preventieve ondersteuning jeugd


3. Informatie, advies en cliƫntondersteuning


4. Mantelzorgers en vrijwilligers


5. Deelname aan het maatschappelijk verkeer


6. Verlenen van individuele voorzieningen

Wij kozen er voor om geen aparte werkgroep te vormen voor de overige 3 prestatievelden omdat deze grotendeels regionaal gericht zijn.

Deelnemen

Wilt u deelnemen aan deze Wmo-werkconferentie, dan kunt u zich tot 10 september as. aanmelden. Bij voorkeur per e-mail (r.brouwer@grave.nl), of per telefoon (0486 477252). Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en wordt u het definitieve programma en de conceptnota (alleen per e-mail) toegezonden. Het is van belang dat u bij aanmelding uw e-mailadres doorgeeft en uw eerste en tweede voorkeur voor de werkgroepen. Als u niet beschikt over een e-mailadres dan kunt u ook uw postadres doorgeven. Het is overigens niet noodzakelijk om voor de werkconferentie de concept Wmo-beleidsnota te hebben gelezen. U kunt tot 22 september uw opmerkingen ook schriftelijk (via bovengenoemd mailadres) indienen bij de gemeente.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw R. Brouwer. Zij is op dinsdag en woensdag bereikbaar op bovenstaand telefoonnummer of e-mailadres.