Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


* Augustus

Prinses Annette opent 17 september 2008 HVC Arttour

Hare Hoogheid Prinses Annette opent 17 september in de Kunstlinie in Almere, samen met burgemeester mw. A. Jorritsma, de Arttour van HVC en Beautiful People.

De Arttour is een rondreizende tentoonstelling waarvoor 32 kunstenaars met een verstandelijke beperking uit heel Nederland kunstwerken met als thema `Energie' hebben aangeleverd.

Na twee weken in Almere zal de expositie bijna een jaar `on tour' gaan en te zien zijn in andere gemeentes in Noord- en Zuid-Holland, Flevoland en Friesland.

De arttour is een initiatief van Beautiful People en afvalverwerkingcentrale HVC om aandacht te vragen voor duurzaamheid en energie. Beide organisaties leveren duurzame producten of diensten aan bedrijfsleven en particuliere klanten. Beautiful People ondersteunt met de verkoop van duurzame koffie (voorzien van het Rainforest Alliance Keurmerk) kunstenaars met een verstandelijke beperking. HVC is een samenwerkingsverband van 55 gemeentes uit Noord-Holland, Flevoland, Zuid-Holland en Friesland dat zich richt op een innovatieve en milieuverantwoorde wijze van afvalbeheer en energieproductie.

Prinses Annette werkt in de gehandicaptenzorg bij de Stichting Cordaan Ago te Amsterdam als begeleidster op de Kunstwerkplaats.

22 augustus 2008

* © RVD