Gemeente Putten

Gemeente organiseert informatieavond over Wmo (27-08-2008)


---

De gemeente Putten organiseert op woensdag 17 september 2008 een informatieavond over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De avond wordt gehouden in cultureel centrum Stroud aan de Brinkstraat 91 in Putten.

Met deze informatieavond wil de gemeente haar burgers betrekken bij het beleidsplan Wmo. Het schrijven van een meerjarig beleidsplan is een van de verplichtingen voor gemeenten na de invoering van de Wmo per 1 januari 2007. Het beleidsplan bevindt zich in de afrondende fase en de gemeente is benieuwd naar de mening van haar inwoners, verenigingen en instanties die met de Wmo te maken hebben.

Sinds januari 2007 is de gemeente verantwoordelijk geworden voor de maatschappelijke ondersteuning van alle Puttenaren. Deze maatschappelijke ondersteuning bestaat uit negen taken, ook wel prestatievelden genoemd. Tijdens de informatieavond zal de Wmo in vogelvlucht worden toegelicht. De nadruk ligt op de prestatievelden leefbaarheid en sociale samenhang en mantelzorg en vrijwilligerswerk. Deze thema´s zullen in workshop met de deelnemers worden besproken.

De informatieavond is bedoeld voor alle inwoners en verenigingen van Putten alsmede voor instanties werkzaam op het terrein van de Wmo.

In de week voorafgaande aan de informatieavond wordt in Putten huis-aan-huis een informatiekrant verspreid over de Wmo en het programma van de informatieavond.