Gemeente Sneek


boot holland aqua

Activiteiten Sneek tijdens Boot Holland Aqua

Sneek maakt zich op voor de eerste editie van Boot Holland Aqua, de "natte" versie van de gerenommeerde, internationale watersportbeurs Boot Holland, die door het WTC Expo georganiseerd wordt.

Als locatie voor Boot Holland Aqua is gekozen voor de paar honderd meter lange afmeer- en wandelsteiger aan het Zomerrak en de Houkesloot. Pal bij het stadscentrum van Sneek. Boot Holland Aqua wordt een echte bootshow: van zeiljachten, motorkruisers, sloepen en visboten tot aan een steiger met custom built luxe schepen. Boot Holland Aqua is van 17 t/m 21 september 2008 elke dag van 10.00 - 18.00 uur voor bezoekers toegankelijk.

Naast de beurs zullen er in Sneek genoeg activiteiten in de stad zijn. Hieronder volgt het programma.

woensdag 17 september:
09.15 uur Officiële opening voor genodigden waarna om

10.00 uur de beurs voor publiek open gaat.

donderdag 18 september
20.00 uur Sneker Simmer Kolkconcert

Vrijdag 18 september:
16.15 uur - 18.00 uur: vaartoer Rolling Home langs Pampuskade / Zomerrak

Zaterdag 20 september:
10.00 - 16.00 uur: Springkussen Elfstedentocht
In het centrum van Sneek kunnen kinderen een
springkussenelfstedentocht volgen. Bij elk springkussen kunnen zij een stempel op hun stempelkaart halen en bij een vol gestempelde kaart krijgen ze een echte medaille!

13.00 uur Shantyfestival op diverse plaatsen in de binnenstad. Met optredens van: Brêgesjongers, Brûskoppen, Goutummer Shantykoor, Kromme Knilles, Odd Swallows, Rolling Home, De Warringers, Skûmkoppen, Pipegaaltsje sjongers, Florasjongers, Auke Wybesz zeemans koor, Gjin C te Heegh, Fair Maidens, Grietje Sprot, Tûsen triennen, Shanty's Sara's.

Zondag 21 september:
13.00 - 17.00 uur: Toeristische braderie op de Bothniakade (voor kraamhuur kijk op www.becaservice.nl ).

13.00 - 17.00 uur: RC Powerboat-demonstraties: deze boten, op benzine, hebben een maat variërend van 1,20 meter tot 2,35 meter, waarmee snelheden worden behaald van ruim over de 100 kilometer per uur. Locatie: houten vlonder aan de Prins Hendrikkade.

Fries Scheepvaart Museum
Tijdens de Boot Holland Aqua liggen het Fries Scheepvaart Museum met de boeier Albatros op de beurs. Publiek kan (met slofjes) aan boord komen om deze boeier te bekijken. Verder ontvangen bezoekers van de Boot Holland Aqua korting op de entree van het museum op vertoon van hun beurskaartje. Bovendien is het Fries Scheepvaart Museum op zaterdag 20 september gratis toegankelijk!

Voor meer uitgebreide informatie kunt u terecht op www.agendasneek.nl