Gemeente Moerdijk


09-09-2008: Actie: Handhavingsteam bezoekt Industrieterrein 17 september tot en met 19 september 2008 alle bedrijven op het industrieterrein De Hil. Zij doen ook de even huisnummers 6 tot en met 28e aan de Hazeldonkse Zandweg in Zevenbergen aan.

Deze actie wordt in samenwerking met het Waterschap Brabantse Delta uitgevoerd. De actie bestaat uit aangekondigde of onaangekondige controles. Tijdens deze controles wordt er gekeken of uw bedrijf voldoet aan de:

· Wet milieubeheer;

· Woningwet;

· Wet op de Ruimtelijke Ordening;
· Algemene Plaatselijke Verordening;
· Wet verontreiniging Oppervlaktewater.

De handhavingsteams bestaan uit 1 medewerker van de afdeling Vergunningen en Handhaving van de gemeente Moerdijk en 1 medewerker van het Waterschap de Brabantse Delta. Mocht het nodig zijn dan worden de teams versterkt met medewerkers van andere handhavingdiensten zoals bijvoorbeeld de politie.

De handhavingsteams zijn bevoegd om alle terreinen en gebouwen te betreden. In een (bedrijfs)woning zal alleen in bijzondere situaties worden gecontroleerd. De toezichthouders lopen samen met u door uw bedrijf en spreken na afloop de situatie met u door. Na de controle ontvangt u een brief met de bevindingen en eventuele acties die moeten worden genomen. Alle medewerkers van de gemeente Moerdijk en het Waterschap kunnen zich legitimeren.

De gemeente Moerdijk heeft de betreffende bedrijven per brief over deze actie geïnformeerd. Heeft u geen brief ontvangen maar bent u wel ondernemer in dit gebied dan kunt u contact opnemen met dhr. Schuurmans van de afdeling Vergunningen en Handhaving. Hij beantwoord ook vragen over deze actie.