Gemeente Ede

nummer 158 / Ede, 9 september 2008

Airborne Feelings voor kinderen

Woensdagmiddag 17 september knutselworkshops op De Markt

Op woensdagmiddag 17 september organiseren de SBE en de gemeente kinderworkshops op De Markt in Ede. Van 13.30 uur tot 16.00 uur kunnen kinderen tegeltjes beschilderen voor veteranen of objecten maken in het kader van Kunst en Vliegwerk. De tegeltjes mogen ze aanbieden tijdens een ontvangst voor veteranen op het gemeentehuis op vrijdag 19 september. Met hun kunst- en vliegwerkobjecten kunnen kinderen meelopen in de grote Kunst en Vliegwerk Parade op zaterdagmiddag 20 september.

Airborne Feelings is een festival in het kader van de Airborne. Van 17 t/m 20 september zijn er in Ede heel veel activiteiten die te maken hebben met de Airborne. Zo zijn er tentoonstellingen in Cultura, De Reehorst en in de Torenstraat, is er op 18 september een gratis concert in De Kuil en vindt de Taptoe op de vrijdagavond plaats. Op woensdagmiddag zijn de kinderen aan de beurt. Op de Markt worden tenten ingericht waar ze workshops kunnen volgen.

De kinderen kunnen tegeltjes beschilderen. Het thema is oorlog en vrede. Hun zelf beschilderde tegeltjes mogen ze vrijdagavond zelf aanbieden aan de veteranen van Ede tijdens een ontvangst op het gemeentehuis.
Ze kunnen ook kiezen voor Kunst en Vliegwerk. In deze workshop maken ze objecten op stokken. Het moet iets te maken hebben met vliegen. Op zaterdagmiddag om 14.00 uur mogen ze met hun eigen kunstwerk meelopen in de grote Kunst en Vliegwerk Parade. Deze Parade gaat door het centrum van Ede en vertrekt om 14.00 uur.
Alle kinderen van 6 tot 12 jaar zijn de hele middag welkom van 13.30 uur tot 16.00 uur. En natuurlijk is er weer hutselkoek en limonade.

Voor meer informatie zie ook www.airbornefeelings.nl
---