Uitnodiging: presentatie treinalternatief voor de A2

Rijkswaterstaat biedt proefpas voor de trein aan A2-spitsrijders; Wegwijs A2 en Utrecht Bereikbaar voegen trein toe aan mobiliteitspas voor stadsregio's.

Op woensdagmiddag 17 september presenteren Rijkswaterstaat en de stadsregionale platforms Utrecht Bereikbaar en Wegwijs A2 hun aanbod aan autoforensen op de A2: een treinalternatief op maat. Met NS is overeenstemming bereikt om automobilisten een slimme keuze te bieden om file te vermijden en zo de doorstroming op de A2 en de bereikbaarheid van Utrecht, 's-Hertogenbosch en Eindhoven te verbeteren. Media worden van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de presentatie.

De A2 wordt over grote delen vanaf Amsterdam tot aan Maastricht vernieuwd en verbreed. Rondom Utrecht, Den Bosch, Eindhoven en op tussenliggende trajecten vinden ingrijpende wegwerkzaamheden plaats. Dit leidt tot in 2010 onvermijdelijk tot extra hinder voor weggebruikers. Om de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken worden verkeers- en mobiliteitsmaatregelen getroffen.

De stadsregionale platforms Utrecht Bereikbaar en Wegwijs A2 bieden via werkgevers een pakket aan mobiliteitsmogelijkheden.Daaraan wordt nu ook de trein toegevoegd. Meer dan 50% van de frequente A2-spitsrijders heeft geen bestemming in één van de drie stadsregio's. Voor die groep heeft Rijkswaterstaat de A2 Minder Hinder Pas ontwikkeld.

Tijdens de bijeenkomst in Beesd worden het treinalternatief voor de A2 gepresenteerd en toegelicht. OV-ambassadeur Jeltje van Nieuwenhoven gaat in een gesprek met vertegenwoordigers van Rijkswaterstaat, WegwijsA2, Utrecht Bereikbaar en NS in op dit aanbod aan A2-weggebruikers.

Programma woensdag 17 september:
Locatie: Projectkantoor Rijkswaterstaat aan de A2 bij Beesd, van 13.00-15.00u 13.00u Ontvangst
13.30u Welkom en korte inleiding door Ineke van der Hee, Landelijk Verkeersmanager Rijkswaterstaat Gesprek o.l.v. OV-ambassadeur Jeltje van Nieuwenhoven met
- Bert Keijts, Directeur-generaal Rijkswaterstaat
- Peter van der Meij, Voorzitter WegwijsA2

- Rob Boomsma, Voorzitter Utrecht Bereikbaar

- Boukje Bügel, Commercieel directeur NS-reizigers Gesprek met gebruiker van de A2 Minder Hinder Pas
Presentatie Treinalternatief voor de A2
Afsluitende receptie en gelegenheid voor interviews. 15.00u Afsluiting

Noot voor redacties (