Gemeente Leeuwarden

Nieuwe reeks DAG TV op Mercurius

Bron: Gemeente Leeuwarden (10-09-2008)

"Nog spannender en spraakmakender..."

Presentatrice Arjette de Pree is alweer voor het vierde seizoen het gezicht van DAG TV en heeft zin in de nieuwe reeks. Wat is er zo leuk aan DAG TV? Arjette: "We proberen het stadhuis in de huiskamer te brengen. De toegankelijkheid van de lokale politiek moet beter. Mensen moeten weten wat er in Leeuwarden speelt. En ze moeten weten dat ze bij DAG TV altijd welkom zijn. Om ook zelf te komen vertellen over wat Leeuwarders bezighoudt, en in discussie te gaan met politici. Er gebeurt ontzettend veel in Leeuwarden. Laat het zien en laat het horen in Leeuwarden!"

De gemeenteraad is opdrachtgever van het programma met als doel om de politiek dichter bij de burger te brengen. Als oud-raadslid weet Arjette als geen ander wat er speelt. "Het is zeker een voordeel dat je weet hoe het in de politiek werkt. Mensen zien lange trage processen van besluitvorming. Sommige dingen moeten nu eenmaal zo, maar andere zaken kunnen veel sneller!" Ze voelt zich nauw betrokken met de stad. "Ik moet daarom uitkijken dat ik voldoende afstand hou! Ik bijt me graag vast in een onderwerp! Wil de onderste steen boven, maar ga niet louter voor primeurs." Het komende seizoen zal weer spannend en spraakmakend worden. Arjette: "Niet alleen politieke onderwerpen, maar juist ook cultuur, muziek, sport en zaken die alle Leeuwarders aangaan. We zullen met verassende gasten komen. Het wordt nog spannender en spraakmakender." Haar wens: "Woensdagavond moet heel Leeuwarden gewoon op het puntje van de stoel naar DAG TV kijken."

DAG TV wordt tweewekelijks op woensdagavond op Mercurius RTV uitgezonden. Start: woensdag 17 september. De uitzending wordt een dag eerder voor publiek live opgenomen in het Oranje Bierhuis.