Wielerwedstrijd Unie KBO versus Steven Rooks op 50PlusBeurs

15/09/2008 14:40

Unie KBO

Den Bosch, 15 september 2008. Oud-wielrenner Steven Rooks bindt op woensdag

17 september om 14.00 uur de sportieve strijd aan tegen Stella Salden, de nieuwe directeur van de Unie KBO. De 1 kilometerlange wedstrijd wordt gestreden op twee wielerfietsen tijdens de eerste dag van de 50Plus Beurs in de Jaarbeurs te Utrecht. Dit betekent tevens de feestelijke opening van de gezamenlijke beursstand van de Unie KBO en Senior Games 2009.

De Unie KBO is met 315.000 leden de grootste ouderenorganisatie van Nederland en sinds kort partner van de Senior Games 2009. De Unie KBO is dé belangenbehartiger voor ouderen, verzorgt talloze activiteiten en beschikt over een uitgebreid pakket aan ledenservice. De Senior Games worden in 2009 voor het eerst in Europa georganiseerd. Sporters vanaf 50 jaar uit heel Europa zullen in een 20-tal takken van sport actief zijn, zowel op recreatief als competitief niveau. De provincie Zeeland is gastprovincie voor naar verwachting ruim 3500 atleten. In vrijwel alle gemeenten van de provincie Zeeland zullen sportwedstrijden plaatsvinden, zoals atletiek, golf, judo, voetbal, wielrennen en zeilen. Sporters vanaf 50 jaar zullen op een zo hoog mogelijk competitief niveau actief zijn. De atleten worden ingedeeld in leeftijdscategorieën van 5 jaar. De Senior Games worden georganiseerd in nauwe samenwerking met de geselecteerde landelijke sportorganisaties met ondersteuning van NOC-NSF. De organisatie is in handen van de stichting Senior Games 2009, gevestigd in Middelburg.

De stand van de Unie KBO bevat tevens een demonstratie GPS-wandelen en is te vinden in Hal 9, gangpad C, standnummer 31. Bezoekers kunnen ook zelf op de wielerfietsen plaatsnemen. Elke dag valt er een Vip-arrangement Senior Games te winnen.