Omroep MAX presenteert Geheugentrainer gezelschapsspel op 50 + Beurs

16/09/2008 11:58

Omroep MAX

PERSBERICHT

Hilversum, 16 september 2008

Omroep MAX presenteert Geheugentrainer gezelschapsspel op 50 Plus Beurs

Vader Abraham reikt eerste exemplaar uit aan Jan Slagter

De digitale Brain Training-games zijn sinds de release niet uit de Europese verkooplijsten weg te slaan. Opvallend is de enorme populariteit van de eerste Brain Training in Nederland. Ook het televisieprogramma 'MAX Geheugentrainer' is een grote hit. Omroep MAX komt nu met een nieuwe variant, een gezelschapsspel dat met een tot zes spelers gespeeld kan worden.

Het eerste exemplaar van het bordspel, dat uiteraard is gebaseerd op het televisieprogramma wordt woensdag 17 september om 12.30 uur op de 50 Plus Beurs in de Utrechtse Jaarbeurs uitgereikt door Vader Abraham aan directeur van Omroep MAX, Jan Slagter. (MAX Media terras)

Het nieuwe gezelschapsspel is eenvoudig van opzet en in verschillende moeilijkheidsgraden te spelen: van makkelijk tot pittig met als doel bij te dragen aan de verbetering van het geheugen.

Het spel gaat als volgt: elke speler krijgt aan het begin van het spel zes kaarten met afbeeldingen van dagelijkse boodschappen.

Op tafel liggen 36 kaarten die corresponderen met de boodschappen die de spelers hebben. Het doel van het spel is om als eerste jouw zes boodschappen compleet te maken middels de boodschappen die op tafel liggen. Dit gebeurd middels een memorieachtig spelonderdeel.

Het spel bestaat uit vijf onderdelen: het Boodschappenspel, het Korte-termijn-geheugen oefeningen spel, het onderdeel Informatie Vergaren, Aandachtsoefeningen en een combinatie van Aandacht en Geheugen. In de oefeningen komen aan bod: het Boodschappenspel, Woordweg, Wetenswaardigheden, Liedjesbrij, Anagrammen, Getallenreeks en het Correctiespel (sommen) en de oefening Wat zien ik.

EINDE PERSBERICHT