Gemeente Capelle a/d IJssel

Testen van de kleppen in de waterkeringen

In opdracht van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard test de gemeente Capelle aan den IJssel jaarlijks de waterkerende kleppen in de tunnel onder de Abram van Rijckevorselweg en in de Blinkerttunnel onder de Algeraweg. Deze kleppen zijn er om te voorkomen dat bij hoog water het water verder Capelle in kan stromen.

Als eerste testen we op woensdag 24 september 2008 de klep in de hoofdrijbaan van de Blinkerttunnel. Dit gebeurt tussen 06.00 en 06.45 uur. De tunnel is dan afgesloten voor alle verkeer. De politie, brandweer en de ambulancedienst kunnen in noodgevallen wel gebruik maken van de fietsers- en voetgangerstunnels.

Vervolgens testen we de klep in de fietsers- en voetgangerstunnel onder de Abram van Rijckevorselweg tussen 13.30 en 14.00 uur. Er kan dan geen gebruik gemaakt worden van de fiets- en voetgangerstunnel.

Als laatste testen we ook één voor één de kleppen in de fietsers- en voetgangerstunnels van de Blinkerttunnel. Dit gebeurt tussen 14.30 en 15.00 uur. De tunnels worden dan om de beurt afgesloten, zodat er altijd een tunnel open blijft voor fietsers en voetgangers.

Het verkeer wordt met informatieborden tijdig op het testen geattendeerd en omgeleid.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Informatiecentrum, telefoonnummer (010) 2848484.