Datum: 17 september 2008


---
Noordwijk Politie ontdekt vermoedelijk gestolen fiets De politie heeft dinsdagavond 16 september op de Boekerslootlaan drie jongens aangehouden die met een vermoedelijk gestolen fiets liepen. Het viel de agenten op dat er geen sleutel in het slot van de fiets zat maar het slot wel open was. Dit is één van de kenmerken die mogelijk duiden op diefstal. De jongens, twee van 16 jaar uit Noordwijkerhout en een 15 jarige uit Noordwijkerhout werden dan ook aangehouden. Aan het bureau bleek de onschuld van twee van hen. Zij werden dan ook vrijgelaten. Een 16 jarige verdachte die verklaarde de fiets van iemand gehad te hebben en toen al het vermoeden had dat de fiets gestolen was, zit nog voor het onderzoek vast. De politie doet onderzoek naar de rechtmatige eigenaresse van de Giant damesfiets.

Fietsendiefstal en heling aanpak Fietsendiefstal behoort tot de categorie kleine criminaliteit, maar niettemin krijgen veel mensen er in hun leven een of meerdere keren mee te maken en zorgt het voor veel ongemak en frustratie. De politie pakt heling en fietsendiefstal daarom aan en houdt regelmatig controles. Nog regelmatig kan de politie de gestolen fiets niet direct aan een aangifte linken. De politie vraagt dan ook om altijd aangifte te doen van een gestolen fiets. Via de website www.fietsendiefstal.nl kan er een fietsenpaspoort aangemaakt worden waarin alle unieke eigenschappen van de fiets kunnen worden genoteerd. Op het moment dat de fiets gestolen is kan er eenvoudig aangifte gedaan worden. Dit kan overigens via www.politie.nl.

Oegstgeest Inbraak kledingwinkel Onbekenden braken woensdag 17 september rond 04.45 in bij een kledingwinkel aan de Kempenaerstraat. Een winkeldeur werd opengebroken en uit de winkel werd een nog onbekende hoeveelheid kleding gestolen. De politie is met een onderzoek begonnen. Mensen die rond dat tijdstip daar iets hebben gezien dat mogelijk in verband gebracht kan worden met deze inbraak, worden gevraagd contact op te nemen met de politie in Oegstgeest via 0900-8844.

Rijpwetering Snelheidscontrole Het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden heeft dinsdag 16 september een snelheidscontrole gehouden op de Provincialeweg N445 te Rijpwetering. Ter hoogte van HM paal 8.6 werd de snelheid gecontroleerd met behulp van een radarwagen. Deze controle vond plaats tussen 16.10 en 20.35 uur. Het aantal passanten bedroeg 3.530, het aantal overtreders 259. Hoogst gemeten snelheid 122 km/h, daar waar 80 km/h is toegestaan.

Even verder werd op de Provincialeweg N455 gecontroleerd met behulp van de lasergun. Hier werden 6 bekeuringen uitgeschreven. Twee bekeurden moesten het rijbewijs ter plekke in leveren omdat hun snelheid maar liefst 138 km/h (personenauto) en 170 km/h (motorfiets) was. Een te ruime overschrijding van de maximumsnelheid die daar 80 km/h. is. De andere gemeten snelheden waren 112 km/h, 116 km/h, 127 km/h en 117 km/h.

Alphen a/d Rijn Aanrijding Dinsdagavond 16 september rond 22.50 uur gebeurde er op de kruising Rijksweg N11 met de Steekter Schouw-Zuid een aanrijding tussen twee auto's. Eén van de bestuurders, een 42 jarige man uit Alphen aan den Rijn, raakte daarbij gewond en is met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding waar het slachtoffer vanaf de Rijksweg N11 linksafsloeg naar de Steekter Schouw-Zuid en op de kruising werd aangereden door een 20 jarige automobilist uit Utrecht. Mogelijk dat deze man door rood licht reed.

Alphen a/d Rijn Aanhouding voor diefstal mountainbike De politie heeft dinsdagavond 16 september aan de Gouwsluisseweg een 37 jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden voor diefstal van een mountainbike van de politie. Twee mountainbikende agenten waren die avond bezig met het houden van toezicht bij de Gondelvaart. Op de Gouwsluisseweg zetten ze hun mountainbikes vanwege de drukte even neer. Plotseling zag een agente dat een man er op haar mountainbike vandoor ging. Een achtervolging werd ingezet en al snel met resultaat. In een steeg aan de Gouwsluisseweg werd de man op de politiebike door een politiebiker klem gereden. Hij werd vervolgens als verdachte van diefstal van de fiets aangehouden. Zelf zegt hij dat het om een grapje ging. De politie twijfelt aan zijn uitleg.

Schoonhoven Hennepkwekerij ontmanteld De politie heeft dinsdagmiddag 16 september een hennepkwekerij op de bovenverdieping van een leegstaand pand aan de Havenstraat aangetroffen en ontmanteld. De politie had een anonieme tip binnengekregen via Meld Misdaad Anoniem en heeft onderzoek gedaan. Bij de doorzoeking dinsdag werden 281 hennepplanten geteld. De apparatuur van de kwekerij en de planten zijn in beslaggenomen en vernietigd. Energiebedrijf Eneco heeft aangifte van diefstal van stroom. Waterbedrijf Oasen ontdekte dat er illegaal water werd afgetapt en heeft aangifte gedaan van diefstal van water. De politie doet nader onderzoek naar de eigenaar van de hennepkwekerij.

------------------------------------------ einde berichten ------------------------------------------------

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --