Deelgemeente Charlois Rotterdam

DE SPEELTUIN MOET WEER OPEN !!!!

Door vernielingen, afgekeurde speeltoestellen en achterstallig onderhoud verkeert de speeltuin aan de Karimunstraat op Heijplaat in een zeer slechte staat. De kinderen zwerven nu door het dorp in plaats van dat ze lekker kunnen spelen en ravotten.

Help mee

Kom op zaterdag 20 september tussen 09.00 en 16.00 uur in oude kleding en met tuingereedschap naar de speeltuin om onder toeziend oog van voorzitter Henk Spoor, bestuur en medewerkers, een paar uurtjes aan het herstel van de speeltuin te werken.

Er wordt gezorgd voor schuurpapier, verf, kwasten, spijkers, fris en broodjes.

Vanaf de Coolsingel en de deelgemeente Charlois komen wethouders, bestuurders, ambtenaren en medewerkers naar de speeltuin om daar te helpen klussen. Uit alle hoeken komen mensen helpen om de speeltuin op Heijplaat voor in ieder geval de komende twee jaar weer een speelfunctie te geven. De nieuwe speeltuin komt er wel, maar zal waarschijnlijk nog wel een tijd op zich laten wachten. Dat willen wij de kinderen niet aan doen.

Wat moet er allemaal gebeuren?

Het plaatsen van speeltoestellen, bankjes schuren en verven, rommel en zwerfvuil opruimen, broodjes smeren, kuilen dichten, laswerkzaamheden, aanleg van een fietscrossbaan, plaatsen van een toilet, verplaatsen speeltoestellen en zandbak, zand kruien enz.

Zuid Pact uit! Projectleider Ditty Blom van het Pact Op Zuid en verantwoordelijk wethouder Dominic Schreijer hebben een verrassing voor de speeltuin. De deelgemeente en Woonbron zorgen voor gebruikte en nieuwe speeltoestellen.

Hopelijk komt u even kijken en als het kan ook even helpen. Vaders, moeders, opas, omas, maar ook de jongeren en de buurmannen en -vrouwen zijn van harte welkom op ZATERDAG 20 SEPTEMBER VAN 09.00 TOT CIRCA 16.00.