Gemeente Zoetermeer

Gemeente visualiseert millenniumdoelencampagne

De gemeente Zoetermeer is Millenniumgemeente en steunt daarmee de campagne van de Verenigde Naties om de armoede te bestrijden in haar zusterstad Jinotega. Vorig jaar startte de millenniumdoelencampagne tijdens het evenement Couleur Locale. Nu, bijna een jaar later is er (na verdubbeling door de gemeente) EUR 85.000,- opgehaald. Met dit geld worden verschillende doelen gerealiseerd. Deze doelen worden gevisualiseerd op het campagnebord dat geplaatst is op het Buitenom langs de Europaweg (stuk grond bij Fortis en politiebureau). Wethouder Haan onthult dit bord op woensdag 17 september om 10.30 uur in aanwezigheid van de eerste Zoetermeerse ondernemer die geld aan dit goede doel schenkt.

Zondag 21 september staat Couleur Locale wederom in het teken van de millenniumdoelencampagne. Kinderen kunnen een vogelhuisje versieren en de mooiste huisjes worden geveild op de Markt. De opbrengsten van de veiling en het georganiseerde pannatoernooi gaan naar educatieve doeleinden in Jinotega. Verder is er de wereldmarkt en vinden verschillende optredens plaats.

Millenniumdoelencampagne

In 2000 hebben de Verenigde Naties afgesproken om wereldwijd de armoede te bestrijden. Zoetermeer steunt deze campagne en zet zich met name in om in Jinotega alle kinderen naar school te laten gaan en de economische ontwikkeling en werkgelegenheid te verbeteren.