Verzoeken Bonte Hond en Paviljoens toch gehonoreerd

Het theater- en productiehuis De Bonte Hond en het museum voor moderne kunst De Paviljoens uit Almere krijgen 100% van de gevraagde rijkssubsidie. Dit heeft het ministerie van OCW vandaag meegedeeld. De gemeente Almere en de provincie Flevoland hebben zich samen met de instellingen hiervoor sterk gemaakt. Bij De Bonte Hond gaat het om een totaalbedrag van bijna 360.000 Euro, bij De Paviljoens om circa
200.000.

Tot op het laatste moment is er onderhandeld over de verdeling van het culturele budget over het land. De minister maakte onderscheid tussen de regio's en de Randstad. Flevoland was daarbij ingedeeld bij de Randstad. Het heeft er lang naar uit gezien dat alleen de regio voor 100% financiering zou krijgen en dat op de Randstad een korting zou worden toegepast vanwege het beperkte beschikbare budget.

Flevoland en de gemeente Almere hebben hier krachtig tegen geprotesteerd, omdat het culturele voorzieningenniveau in Flevoland nog in een opbouwfase is. Deze lobby blijkt nu succesvol te zijn geweest. Concreet betekent dit, dat theater- en productiehuis Bonte Hond en museum De Paviljoens rijks financiering zullen ontvangen conform het advies van de Raad voor Cultuur. "Ik ben hier heel blij mee. Het is een belangrijke impuls voor de verdere ontwikkeling van het culturele leven in Flevoland" aldus gedeputeerde Harry Dijksma!