Gemeente Sint-Oedenrode


Sint-Oedenrode, 16 september 2008

`AAN DE SLAG MET ENERGIE' - PROJECT VAN START!

`Aan de slag met energie!' is de nieuwe slogan van het energieproject dat door vier gemeenten in Noordoost-Brabant is opgestart. Doel van het energieproject is om inwoners van de gemeenten te laten zien hoe zij eenvoudig energie kunnen besparen in hun eigen huishouden. Het is een initiatief van de gemeenten Cuijk, Maasdonk, Veghel en Sint-Oedenrode in samenwerking met Stichting Collusie. Ook de woningbouw-verenigingen Wovesto, Woonbelang en Mooiland Maasland doen met het project mee.

In het najaar van 2008 en in de winter van 2009 organiseren de vier gemeenten samen met Stichting Collusie per gemeente een energiemarkt. Energie besparen op allerlei mogelijke manieren, dat is de boodschap. Die besparingen kunnen ook een flinke bezuiniging opleveren op de kosten van gas, water en elektriciteit. Naast de vier energiemarkten worden in totaal 1250 huishoudens bezocht. Deze huishoudens krijgen een gratis energieadvies van Stichting Collusie en ontvangen ook een energiebox met diverse energiebesparende producten. De doelgroep voor de huisbezoeken zijn vooral huishoudens met een laag inkomen.

De vier gemeenten en Stichting Collusie bevorderen met dit project energiebesparing en daarmee minder uitstoot van CO2. Het project past daarom goed in het klimaatbeleid van de gemeenten. Binnenkort leest u er meer over. Wilt u nu al meer weten, neem dan eens een kijkje op de website www.aandeslagmetenergie.nl.