Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 17-09-2008

Radarwaarnemer van politie door man bedreigd
RODERESCH Een radarwaarnemer van de politie is dinsdagmorgen op de Norgerweg door een 61-jarige inwoner van Roderesch met geweld bedreigd. De waarnemer die ter hoogte van het bedrijf van de man naast zijn dienstvoertuig stond en met controle maximum snelheid bezig was, werd aangesproken door een bewoner die hem vertelde dat hij moest maken dat hij weg kwam omdat hij anders een pak slaag kreeg. Hij sloeg daarbij met zijn vuist tegen de auto. De man werd hierna aangehouden. Na overleg met justitie kreeg hij een dagvaarding en mag zich binnenkort verantwoorden voor zijn gedrag. (08-171307)

Autoinbraken
GASTEREN Een 40-jarige bewoner van het Westeinde kreeg in de nacht van maandag op dinsdag ongewenst bezoek in zijn op de oprit geparkeerde bestelauto. De ruit van de auto werd vernield waarna een navigatiesysteem werd ontvreemd. Aan het Oosteinde werd eveneens in twee bedrijfsautos ingebroken. Uit deze, niet afgesloten autos, werd een navigatiesysteem en een radio-cd-speler weggenomen. (08-171208 / 08-171325)

Inbraak in kinderopvang

ASSEN In een kinderopvang aan de Vredeveldseweg vond tussen maandagavond en dinsdagmorgen een inbraak plaats. Hierbij werd een computer, beeldscherm, toetsenbord en muis ontvreemd. De dader vernielde 3 deuren, een hekwerk en een raam alvorens hij de goederen weg kon nemen. (08-171265)

Inbraak en diefstal fiets uit garage

ASSEN In de nacht van maandag op dinsdag werd er ingebroken in een aan een woning gebouwde garage aan de Asserwijk. De afgesloten deur werd vernield waarna een damesfiets werd weggenomen. (08-171445)

Winkeldiefstallen
ASSEN Dinsdagmorgen werd een 58-jarige inwoonster van Assen aangehouden terzake winkeldiefstal. De vrouw wordt ervan verdacht bij een winkel aan de Van Heutzsingel een klosje naaigaren ter waarde van 0,39 euro te hebben meegenomen. Deze werd niet afgerekend waarna ze voorbij de kassa door de bedrijfsleider werd aangesproken. Ze kreeg een geldboete van o. (08-171306)

COEVORDEN Een 54-jarige Roemeen werd dinsdagmiddag eveneens voorbij de kassa aangehouden door een medewerker van een supermarkt. De man had voorverpakt vlees, zes speklappen ter waarde van 5,14 euro, uit de verpakking gehaald en in een meegenomen plastic zak gedaan. Deze deed hij hierna in zijn meegenomen tas. Hij gaf geldproblemen als reden voor de diefstal op. Na overleg met justitie kreeg de man een dagvaarding mee. (08-171385)

DE WIJK Dinsdagmiddag werd een 11-jarig meisje uit De Wijk aangehouden terzake winkeldiefstal. Bij een winkel aan de Dorpsstraat wilde ze kijken naar spulletjes voor het paard waarop ze in de manege mocht rijden. Omdat het gel, strikjes en elastiekjes voor de manen van het paard te duur was en ze hiervoor te lang moest sparen besloot ze de spulletjes te stelen. De eigenaar betrapte het meisje. (08-171430)

COEVORDEN Een 12-jarig meisje uit Coevorden kreeg dinsdagmiddag een Halt-proces-verbaal. Het meisje werd op camerabeelden herkend bij het plegen van een diefstal bij een drogist aan de Friesestraat. Op donderdag 11 september nam ze daar mascara weg ter waarde van 12,99 euro. Op verzoek van haar moeder zal ze deze zelf bij de drogist moeten betalen. (08-171431)

Duur bromfietsritje

ASSEN Een 22-jarige jongeman uit Assen maakte dinsdagavond een duur ritje op zijn bromfiets. Op de Europaweg-Noord werd hij aan de kant gezet omdat hij geen helm droeg en door het rode verkeerslicht reed. Tevens bleek hij onder invloed van alcohol te zijn, 530 ug/l, en bleek de bromfiets van diefstal afkomstig te zijn. Deze was in maart van dit jaar uit een garage aan de Naoberdreef gestolen. Ook bleek hij geen rijbewijs of bromfietscertificaat te hebben en stond hij gesignaleerd voor een schadevergoedingsmaatregel van 464,85 of 9 dagen hechtenis. De man werd ingesloten en onderzoek volgt. (08171473)

Politie houdt man aan terzake mishandeling en vernieling HAVELTE Dinsdagavond heeft de politie in een woning aan de Hofweg een 31-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 42-jarige man te hebben mishandeld en zijn auto te hebben vernield. Aanleiding was overlast die ontstaan was door geblaf van een hond van de ex van de verdachte, waar het slachtoffer eerder iets van had gezegd. De politie stelt een onderzoek in. (08-171454)

Snelheidsovertreder zonder rijbewijs door politie aangehouden BEILEN / EEXT Dinsdagmiddag heeft de politie een 20-jarige man uit Utrecht aangehouden. De man reed in een van een kennis geleende auto over de A28 met een snelheid van 170 km/u. Ter plaatse gold een toegestane snelheid van 90 km/u in verband met wegwerkzaamheden. De snelheidscontroleur van politie gaf via de meldkamer het kenteken door waarna de man op de N33 wederom gesignaleerd werd met een snelheid van ruim 180 kilometer per uur. Uiteindelijk gelukte het de politie om de man op de N33 ter hoogte van Eext te laten stoppen. Bij controle bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en kon zich ook niet legitimeren. Na overleg met het OM werd proces-verbaal opgemaakt en zal de man gedagvaard worden. Een naast hem zittende vriend, wel in het bezit van een rijbewijs, wist niet dat hij geen rijbewijs had en nam het stuur over. (08-171395)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280