AutoRai

Ford Individual-programma voor de Ford Fiesta, Kuga en Mondeo

(9/16/2008)
In navolging van de Ford Mondeo, de S-MAX, de Galaxy en de nieuwe Fiesta, wordt ook de Ford Kuga leverbaar met een onderscheidend en luxueus Ford Individual-interieur.

Het Ford Vehicle Personalisation Design Team heeft een luxe interieur ontwikkeld dat als optie verkrijgbaar is. Het interieur is geïnspireerd op dat van de iosis X Concept die voor het eerst te zien was in 2006 op de Autosalon van Parijs.

Laura Blossfeld-Smith, Interior Designer, Vehicle Personalisation, Ford Europa, licht toe: "Voor Ford Individual zijn wij altijd op zoek naar fraaie materialen van topkwaliteit waarmee onze klanten hun auto nog verder kunnen personaliseren. Bezitters van stijlvolle auto's als de Kuga, geven vaak aan dat zij hun auto graag een persoonlijker uitstraling willen geven. Het interieur dat te zien zal zijn op de Autosalon van Parijs, is een voorproefje van wat klanten begin volgend jaar voor de Kuga kunnen verwachten."

Met de 'kinetische' vormen van het Kuga interieur als basis, heeft het Ford Individual Design Team een geheel nieuw contrasterend kleurenschema ontwikkeld en dit gecombineerd met eveneens contrasterende en kwalitatief hoogwaardige materialen.

Voor de voorstoelen en achterbank is gekozen voor twee soorten leder van zeer hoge kwaliteit. De zetels en rugleuningen zijn voorzien van extra gevulde gedeelten die zijn uitgevoerd in zijdezacht nappaleer in de donkere kleur Ebony. Op het bovenste gedeelte van de rugleuning is het karakteristieke 'Individual'-logo in reliëf aangebracht. Het grootste gedeelte van de stoel is afgewerkt in een wat ruwer 'Bond'-leer in een bijpassende kleur wat zorgt voor een contrasterend uiterlijk van het stoeloppervlak.

De contrasterende grijze biezen versterken het expressieve en kinetische stoelontwerp. De middenconsole en de boomerangvormige portiergrepen zijn afgewerkt in glanzend Piano White, een kleur die uitstekend past bij de lederen bekleding en het in Electric White gespoten exterieur van het model dat in Parijs zal worden gedemonstreerd.

Opvallend exterieur
Het Ford Vehicle Personalisation Design Team werkt ook aan de ontwikkeling van een uniek exterieur stylingpack voor de nieuwe Kuga. Dit stylingpack zal eveneens te bewonderen zijn in Parijs.

"Nu de Kuga razendsnel naam maakt als het elegante nieuwe lid van de Ford kinetic Design-familie, zijn wij op zoek naar een schitterende, opvallend stylingpack voor onze klanten die het reeds sportieve uiterlijk van het standaardmodel nog verder willen verfraaien," zegt John McLeod, Chief Designer, Vehicle Personalisation, Ford Europa. "Het resultaat is verbluffend. Ik denk dat we met recht kunnen zeggen dat we niet alleen ons doel hebben bereikt, maar ook dat er een duidelijke verwantschap is met de styling van de schitterende iosis X Concept."

Deze overeenkomst valt onmiddellijk op door de opvallende grilles en de krachtige, verchroomde inlaatopeningen. De ondergrille wordt omlijnd door brede verchroomde inlaatopeningen die zijn geïnspireerd door de iosis X Concept.

De zeer dynamische en krachtige uitstraling wordt nog versterkt door extra brede wielkasten, sidebars en nieuwe bumpers die in vergelijking met het oorspronkelijke ontwerp aan de onderkant ongeveer 50 mm zijn verlengd.

De bij elkaar passende beschermingsplaten voor en achter zijn ook met ongeveer 50 millimeter verlaagd en omvatten aan de achterkant de uitlaatpijpen volledig. Voor extra effect zijn deze in een contrasterend zilver gespoten.

Verder dragen de nieuwe achterspoiler en de lichtmetalen velgen ook nog bij tot de overduidelijk sportieve uitstraling van de Kuga met het Ford Individual stylingpack.

De achterspoiler is met ongeveer 100 mm verlengd en er zijn speciale velgen ontwikkeld van maar liefst 20" die zijn voorzien van 255/35 ZR 20 banden. De velgen zijn in helder 'Molten' zilver gespoten en het oppervlak van de spaken is machinaal afgewerkt.

Het Individual-programma voor de Ford Kuga wordt in de eerste helft van de 2009 leverbaar.

FORD INDIVIDUAL-PROGRAMMA VOOR DE FORD FIESTA

Met het Ford Individual-programma kunnen nu ook Fiesta rijders zowel het in- als exterieur van hun Ford verder personaliseren.

Voor het interieur van de nieuwe Fiesta zijn twee thema's ontwikkeld die perfect passen bij het opvallende kinetic Design van deze auto. Voor elk thema zijn diverse onderdelen in een bepaalde kleurstelling beschikbaar, om het expressieve gebruik van kleur in het interieur van de nieuwe Fiesta te versterken.

De twee thema's van Ford Individual zijn âRed Styleâ en âBlue Styleâ. De opvallende âBlue Styleâ is beschikbaar voor de Fiesta Sport met het Brilliant Blue interieur en de elegante âRed Styleâ is beschikbaar voor de Fiesta Titanium met het âSoho interieurâ.

Afgezien van de unieke kleurstellingen kenmerkt Ford Individual zich ook door het gebruik van hoogwaardige materialen die prettig aanvoelen en garant staan voor een comfortabel en luxueus interieur. Centraal hierbij staan de lederen Windsor sportstoelen en de lederen portierpanelen met contrasterende zilveren stiksels en de bijpassende lederen pookknop.

Het dikke, tweekleurig lederen stuurwiel vormt de finishing touch van het Individual interieur. De âStirling Silverâ afwerking van het instrumentenpaneel in de middenconsole en de metallic accenten op de portiergrepen vormen een fraai contrast met het kleurrijke leder. De unieke, velours vloermatten met dubbele stiksels langs de randen in contrasterende kleuren en het geborduurde âIndividualâ-logo, zorgen voor extra bescherming en een stijlvol accent.

âDe nieuwe Fiesta tilt het interieurdesign van Ford naar een nieuw niveau. Met het nieuwe Ford Individual-programma kunnen Fiesta klanten hun Ford nóg verder personaliseren.â zegt Ruediger Gerlach, Vehicle ersonalisation Manager, ord of Europe.

Personalisatie hoeft niet beperkt te blijven tot het interieur: het Ford Individual interieur kan worden gecombineerd met een fraai stylingpakket voor het exterieur. Dit stylingpakket bestaat uit diepere voor- en achterbumpers, een contrasterende, antracietkleurige diffuser, een achterspoiler en sideskirts (alleen verkrijgbaar voor het driedeurs model).

Op de Autosalon van Parijs wordt de nieuwe driedeurs Titanium Fiesta getoond, afgewerkt in Panther Black metallic lak en uitgevoerd met het Ford Individual-interieurpakket âRed Styleâ.

Het Ford Individual-programma is vanaf het voorjaar van 2009 beschikbaar voor de Fiesta in Nederland.

INDIVIDUAL-PROGRAMMA VOOR DE FORD MONDEO

âHet Ford Individual-programma is al sinds de introductie bij de S-MAX een daverend succes en we hebben het programma steeds verder uitgebreid naar andere modellen, telkens met een heel andere invalshoek,â vertelt Bernhard Mattes, Vice-President, Ford Customer Service Division, Europe. âDe respons op het conceptmodel van de Mondeo met Ford Individual interieur was enorm positief en er bleek al direct veel vraag naar te zijn.â

Exclusieve styling
Voor de Mondeo Ghia en Titanium zijn vier thema's ontwikkeld die elk worden gekenmerkt door exclusieve styling, hoogwaardige materialen en veel aandacht voor details.

De voorstoelen en achterbank zijn afgewerkt met fraai leder en âIndividualâ-logo's. Deze lederen bekleding is ook toegepast op de armsteunen, de portierpanelen en de manchetten voor versnellingspook en handrem.

Het Individual interieurpakket bestaat verder uit 8-weg elektrisch verstelbare voorstoelen met een verstelbare lendensteun, en geheugenfunctie, zodat opgeslagen instellingen met een druk op de knop kunnen worden opgehaald. Het interieur is verder afgewerkt met sportpedalen en de voetsteun met aluminium antislipvlakken en de van het âIndividualâ-logo voorziene roestvrijstalen instaplijsten voorin.

De extra dikke vloermatten vormen een stijlvolle en functionele finishing touch, die de Mondeo-cabine beschermen en verder verfraaien.

Er is een elegant âBeige/Dark Beigeâ-thema ontwikkeld, exclusief voor de Mondeo Ghia met 'Biscuit' (beige) interieur. âLight Beige/Ebonyâ is verkrijgbaar voor zowel de Ghia- als het Titanium-model met de Ebony (zwarte) interieuromgeving. Er zijn ook twee moderne sportthema's, âTan/Ebonyâ en âEbonyâ, verkrijgbaar voor de Titanium.

âHet Ford Individual exterieur stylingpakket is al sinds eind 2007 verkrijgbaar voor vijfdeurs- en Wagon-uitvoeringen van de Mondeo en is een groot succes,â zegt John McLeod, Chief Designer, Vehicle Personalisation, Ford of Europe. âDe nieuwe Individual interieurs vullen het exterieur perfect aan en zijn afgewerkt met de hoogwaardige materialen die Mondeo-klanten verwachten.â

Tijdens de Autosalon van Parijs wordt een Mondeo Titanium in klassieke Sea Grey metallic lak getoond, welke is uitgevoerd met het âLight Beigeâ interieurthema van Ford Individual met een Ebony piping.

Voor de Mondeo is het Ford Individual-programma vanaf het voorjaar van 2009 in Nederland leverbaar.