KNHS


Aanwijzen federatievertegenwoordiger
15 september 2008

Over het aanwijzen van de federatievertegenwoordiger op een wedstrijddag bestaat enige onduidelijkheid. In onderstaande tekst zal deze procedure worden uitgelegd.

Op wedstrijddagen is het de bedoeling dat, conform art. 12.2 van het Algemeen Wedstrijdreglement, als er door de KNHS geen Aparte Federatievertegenwoordiger is aangewezen, de (voorzitter van) de jury de taken van de Federatievertegenwoordiger dient waar te nemen. Dat betekend tevens dat wanneer een jurylid op de wedstrijd als enige aanwezig is in de functie van jurylid, hij/zij automatisch zal moeten fungeren als Federatievertegenwoordiger.
Indien de wedstrijdgevende organisatie haar juryleden tijdig aanlevert bij de KNHS, zal de KNHS uit de aanwezige juryleden de meest geschikte persoon kiezen en deze persoon aanwijzen als
Federatievertegenwoordiger. Deze persoon en de wedstrijdgevende organisatie worden hiervan voorafgaand aan de wedstrijd in kennis gesteld. Wedstrijdgevende organisaties die geen juryleden aanleveren bij de KNHS wijzen zelf een voorzitter van de jury aan conform art. 11.2 van het Algemeen Wedstrijdreglement. Zoals eerder genoemd fungeert deze persoon dan tevens als federatievertegenwoordiger. De wedstrijdgevende organisatie kan voor het niet aanleveren van juryleden wel een administratieve heffing opgelegd krijgen conform de Wedstrijdtarievenlijst.