Gemeente Gilze en Rijen

Gezamenlijk onderhoud bermsloten gaat weer beginnen

Met een groot aantal agrariërs en particulieren in het buitengebied heeft de gemeente in 2001 een overeenkomst afgesloten voor het onderhouden van de bermsloten. Tot volle tevredenheid van de gemeente, de werkzaamheden lopen goed. Binnenkort gaat het onderhoud weer beginnen. Er zijn indertijd twee soorten overeenkomsten afgesloten. In overeenkomst A is vastgelegd dat de inwoner het gehele onderhoud inclusief het afvoeren van het maaisel uitvoert. In overeenkomst B is vastgelegd dat partijen (gemeente en inwoner) ieder voor een deel het onderhoud uitvoeren. De betreffende inwoner voert al het vrijkomende maaisel af. Voor beide overeenkomsten geldt dat de gemeente een vergoeding per meter betaalt voor de werkzaamheden.

Binnenkort ontvangen de deelnemende inwoners met overeenkomst A een brief van de gemeente met daarin het verzoek om met het onderhoud te beginnen. Is het werk uitgevoerd dan kunnen zij dit aan de gemeente melden met het formulier dat bijgevoegd is. Vanaf 15 oktober voert de gemeente een controle uit. Als uiterlijk half oktober alle overeengekomen werkzaamheden zijn gedaan, dan neemt de gemeente het resterende deel van de bermsloten ter hand. Het is daarom belangrijk dat u tijdig meldt dat het werk door u is uitgevoerd. Als de gemeente is begonnen met het maaien van de resterende bermsloten, is niet meer vast te stellen of dit ook al eerder was gedaan. Uiterlijk januari 2009 betaalt de gemeente uit. Wie geen brief ontvangen heeft, maar wel een overeenkomst heeft afgesloten, kan contact opnemen met de gemeente en wel met mw. C. van Leeuwen, telefoonnummer 0161-290114

Bij de inwoners die overeenkomst B hebben afgesloten, laat de gemeente het maaisel van het gemeentelijk deel van de sloot op hun terrein achter. De inwoners zelf zorgen voor de afvoer van het maaisel en krijgen daarvoor uiterlijk in januari 2009 automatisch een vergoeding. Van de bermsloten waarvoor geen overeenkomst is afgesloten, onderhoudt de gemeente slechts de helft. De andere helft moet op eigen kosten door aangrenzende agrariërs en particulieren worden onderhouden. Overigens is het nog steeds mogelijk om mee te doen en met de gemeente een overeenkomst aan te gaan om tegen betaling het gehele onderhoud van de bermsloten op u te nemen. Ook hierover kunt u contact opnemen met mevrouw C. van Leeuwen, telefoonnummer 0161-290114 of de heer Van der Veeken, telefoonnr. 0161-290231..