Nederlandse Kano Bond


17 september 2008

Tijdens de drie wedstrijden voor de World Cup 2008 Freestyle¸ die de afgelopen maand zijn gehouden¸ hebben de Nederlanders hun positie in de subtop van het wereldklassement bevestigd¸ maar niet kunnen verstevigen.

Als een reizend circus trok een groep van zon 200 freestyle kanoërs uit 19 landen door Europa: van Praag via Augsburg¸ waar de slalombaan van de olympische spelen van München 1972 gelegen is¸ naar Thun in Zwitserland. Het doel was om uit te maken wie in wisselende omstandigheden de meest indrukwekkende moves met zijn/haar kajak kan uitvoeren .
De laatste wedstrijd afgelopen weekend gehouden in Thun was voor de deelnemers het belangrijkste¸ omdat de golf die daar kunstmatig is aangelegd in de rivier de Aare¸ volgend jaar het strijdtoneel zal zijn voor de wereldkampioenschappen.
Vorig jaar werd het WK in Canada gehouden en bij de heren (K1M) voor de vierde achtereenvolgende keer gewonnen door de oersterke Amerikaan Eric Jackson. Bij de nu gehouden World Cup wedstrijden moest Jackson niet alleen zijn meerdere erkennen in de nummer 2 van vorig jaar¸ de Slowaak Peter Czonka¸ maar ook zijn landgenoot Dustin Urban¸ (3e plaats)¸ de Franse Europees kampioen Matthieu Dumoulin (4e) en de Canadees Nick Troutman (2e)¸ voor laten gaan in het eindklassement. De Nederlander Casper van Kalmthout¸ behaalde net als tijdens het WK in Canada een verdienstelijk 8e plaats in het eindklassement.

Voor Jackson geldt als troost dat zijn dochter eerste werd bij de dames¸ vóór de Canadese Ruth Gordon en de Britse Fiona Jarvie. Bij de junioren viel vooral de prestatie van de Nederlandse Vera Knook op¸ die achter de Duitse Sandrina Hornhardt een 2e plaats in het eindklassement wist te behalen.

Resultaten overige Nederlanders:
K1M: Raoul Collenteur (29e)¸ Tim Uneken (42e)¸ Remko Brouwer (62e)¸ Bas Horstink (78e)¸ Roy Hopmans (80e).
K1W: Senna Spiertz (17e)¸ Quérine Wegman (25e)¸ Martina Wegman (34e). K1JM: Joery Radix (9e)¸ Tom van Kalmthout (12e).

NKB Bondsbureau
Postbus 2656
3430 GB Nieuwegein
030 7513750 / info@nkb.nl
Copyright