Gemeente Tiel


Bedrijfsleven Tiel krijgt ondernemersfonds

Tiel krijgt in januari 2009 een ondernemersfonds. Dit fonds is bedoeld voor het bekostigen van activiteiten en het doen van investeringen voor de Tielse bedrijventerreinen Kellen, Latenstein, Westroijen en de binnenstad. Het fonds is bedoeld voor ondernemers en wordt ook door ondernemers gevuld, via de heffing van reclamebelasting. Met de invoering van een ondernemersfonds wordt een langgekoesterde wens van het georganiseerde Tielse bedrijfsleven werkelijkheid.

Het ondernemersfonds bekostigt activiteiten en investeringen die buiten de verantwoordelijkheid van de gemeente vallen, bijvoorbeeld het centrum- en parkmanagement en de hieraan gerelateerde activiteiten. Om in 2009 te kunnen starten, treft een begeleidingsgroep met vertegenwoordigers van de Ondernemerscoöperatie Tiel (OCT), Hart van Tiel, Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Tiel (SBBT), Horecavereniging Tiel, Kamer van Koophandel Midden Nederland en de gemeente Tiel hiervoor de voorbereidingen.

Invoeren reclamebelasting
Bij reclamebelasting worden alle openbare aankondigingen/uitingen, die vanaf de openbare weg te zien zijn, belast. In juli 2008 zijn deze openbare aankondigingen/uitingen in de binnenstad en op de bedrijventerreinen Latenstein, Kellen en Westroijen geïnventariseerd. Deze gegevens vormen de basis voor de reclamebelasting die op 1 januari 2009 wordt ingevoerd. De hoogte van de belasting wordt bepaald in overleg met het georganiseerde bedrijfsleven in Tiel.

Laatst bijgewerkt: 16 september 2008