Gemeente Haaksbergen

Rattenonderzoek

Vooral uit de wijken Wolferink, Zienesch, de Pas en De Els komen meldingen van mensen die ratten over straat of in de plantsoenen zien lopen. De gemeente nam een aantal maatregelen maar heeft er behoefte aan meer kennis van het probleem te krijgen en advies voor een effectieve bestrijding. Daarom komt het Kenniscentrum Dierplagen (KAD)op verzoek van de gemeente in actie.

Het KAD is een landelijk kenniscentrum op het gebied van dierplaagbeheersing en milieubescherming. Het gaat onderzoek naar het verspreidingsgebied van de bruine rat in Haaksbergen en aanbevelingen doen om deze effectief te bestrijden.Om het verspreidingsgebied in kaart te brengen zullen medewerkers van het kenniscentrum dierplagen onder meer op 23 en 26 september bij huizen en bedrijven aanbellen en interviews afnemen.

Het veldonderzoek op 23 en 26 september richt zich op twee delen van de gemeente. Dat is het gebied tussen Hengelosestraat,Veldmaterstraat, spoorlijn en Goorsestraat (de wijk De Pas en De Els), en het gebied tussen Westsingel, Goorsestraat, Albert Cuyplaan en Nijverheidsstraat (de wijk Wolferink en het grootste deel van de Zienesch).

Het KAD zal in oktober rapport uit brengen.