Politie Twente

Persberichten Politie Twente 17 september 2008

Veelplegende winkeldief in bezit van rode kaart, aangehouden

Enschede

Een 50-jarige man uit Enschede is dinsdagmiddag 16 september aangehouden nadat hij bij een van de winkelwarenhuizen in de binnenstad van Enschede diefstal had gepleegd. Hij bleek veelpleger te zijn en bovendien reeds in het bezit van een rode kaart in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen.

Beveiligingsmedewerkers van een winkelwarenhuis op het van Heekplein in Enschede betrapten dinsdagmiddag 16 september om ongeveer 14.30 uur een man toen deze een 16-tal DVD's en een boek de winkel mee uit wilde nemen zonder deze te betalen.

Hij, een 50-jarige Enschedeer, werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Aan het bureau bleek dat de 50-jarige voorkwam op de lijst veelplegers en derhalve na overleg met justitie in verzekering is gesteld om a.s. donderdag te worden voorgeleid. Tevens bleek dat de man al in het bezit was van een rode kaart die hem in het kader van het Keurmerk Verilig Ondernemen, collectief winkelverbod, op 1 juli jl. was uitgereikt en geldig is tot 1 juli 2009.

Opnieuw zal proces-verbaal worden opgemaakt. (08-117492)

Hennepkwekerij ontruimd

Albergen

In een woning in Albergen is dinsdagmiddag 16 september een hennepkwekerij ontruimd. Planten waren net geoogst en alles wees erop dat de kwekerij weer in gereedheid werd gebracht voor een volgende oogst.

Dinsdagmiddag 16 september werd in een woning aan de Looleeweg in Albergen een hennepkwekerij ontdekt. Politiemensen waren naar de woning gegaan omdat het vermoeden bestond dat in de woning een kwekerij aanwezig zou zijn. Op de zolder en een tweetal slaapkamers van de woning werd een volledig ingerichte kwekerij aangetroffen en geconstateerd werd dat de planten net waren geruimd en dat men bezig was de kwekerij in gereedheid te brengen om een nieuwe oogst te starten. Met toestemming van de officier van justitie werd de kwekerij ontruimd en is alles vernietigd.

Een onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij wordt ingesteld. (08-117604)

Twee fietsers krijgen aanrijding, een van de twee onder invloed

Almelo

Twee fietsers uit Almelo kwamen dinsdagmiddag op de Wierdensestraat in hun woonplaats met elkaar in aanrijding. De veroorzaker, een 45-jarige, bleek behoorlijk onder invloed van de nodige alcohol.

Dinsdagmiddag 16 september werd om ongeveer 15.50 uur een aanrijding tussen twee fietsers gemeld op de Wierdensestraat in Almelo. Bleek dat een 45-jarige Almeloer in de richting Wierden fietste en daarbij tegen een uit de tegenovergestelde richting komende 19-jarige fietser, ook uit Almelo, was aangefietst. De 45-jarige bleek behoorlijk diep in het bekende glaasje te hebben gekeken en werd aangehouden en meegenomen naar het bureau waar de ademanalyse 2.12 promille uitwees.

Proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-117576)

Aangehouden na onderzoek autokraak

Enschede

Een 38-jarige Enschedeer is dinsdagmiddag 16 september aangehouden omdat hij van het plegen van diefstal uit een auto wordt verdacht.

Op 13 september jl. betrapte een 49-jarige Enschedese eigenaar van een auto op de Ledeboerstraat in Enschede een man, die even daarvoor een ruit van zijn auto had vernield en het navigatiesysteem had meegenomen. De 49-jarige had die zaterdagmiddag zijn auto op de Ledeboerstraat geparkeerd en liep weg. Toen hij een eindje weg was, schoot hem te binnen dat het navigatiesysteem nog in de houder van de auto zat. Hij liep terug en zag toen dat een man een zijruit van zijn auto vernielde en het navigatiesysteem uit de auto pakte. De 49-jarige zag kans de man vast te pakken en hem het navigatiesysteem weer af te nemen. De verdachte wist echter te ontkomen.

Nadat de aangifte was opgenomen werd al snel duidelijk wie de verdachte zou kunnen zijn en deze, een 38-jarige Enschedeer, werd dinsdagmiddag 16 september lopend gesignaleerd op de Haaksbergerstraat in Enschede. Omdat er toestemming door een officier van justitie was gegeven voor de aanhouding buiten heterdaad werd de man aangehouden en meegenomen naar het bureau waar hij voor nader onderzoek is opgesloten. (08-116320)

Gewonde bij brand in schuur

Den Ham

Een 21-jarige man uit Den Ham is dinsdagavond 16 september gewond geraakt bij een brand in een schuur aan de Marleseweg in Den Ham. Met meerdere brandwonden is hij overgebracht naar het ziekenhuis.

Dinsdagavond 16 september om ongeveer 21.25 uur werd brand gemeld in een schuur aan de Marleseweg in Den Ham. Tevens werd doorgegeven dat er een persoon gewond zou zijn. Bleek dat een 21-jarige man uit Den Ham samen met een 43-jarige plaatsgenoot in de schuur bezig was geweest met werkzaamheden aan een crossauto. Hierbij is vermoedelijk door het vrijkomen van benzinedampen de zaak in brand gevlogen en heeft de 21-jarige meerdere brandwonden opgelopen aan handen, armen en gezicht. Met een ambulance is hij overgebracht naar het ziekenhuis.

De brandweer heeft e.e.a. geblust maar kon niet voorkomen dat een deel van de schuur uitbrandde. (08-117668)

tel. 053-4555588


---- --