Melexis kiest voor managed IP-netwerk van Verizon Business ter verbetering van de wereldwijde communicatie

17/09/2008 11:02

PR Newswire

READING, Engeland, September 17 /PRNewswire/ --

- Netwerk legt de basis voor geavanceerde IP-diensten

Melexis, een Belgische leverancier van halfgeleiders voor de automobielindustrie, heeft gekozen voor een volledig beheerd IP-netwerk van Verizon Business ter verbetering van zijn wereldwijde communicatie.

Het Verizon Private IP-netwerk zal meer dan 800 Melexis-medewerkers op 12 verschillende locaties in Azië, Europa en de Verenigde Staten met elkaar verbinden. Het uiterst schaalbare beheerde netwerk biedt het bedrijf daarnaast een krachtige basis om in de toekomst gebruik te maken van geavanceerde IP-communicatie, zoals Voice-over-Internet-protocol (VoIP)-toepassingen.

Vanwege de geografisch verspreide bedrijfsactiviteiten en de toenemende wereldwijde concurrentie besloot Melexis om alle communicatie bij één leverancier onder te brengen om het netwerkbeheer en de efficiëntie te verbeteren. Het bedrijf wilde zich op zijn klanten concentreren en het volledige beheer van zijn netwerk aan een vertrouwde partner overlaten.

Daarnaast had Melexis behoefte aan een schaalbare, veilige infrastructuur die een hoge mate van betrouwbaarheid en snelheid (lage netwerktraagheid) bood en kon dienen als platform voor de toekomstige IP-diensten.

Koen Bosmans, de wereldwijde netwerkbeheerder bij Melexis: "Onze communicatie-infrastructuur vormt het zenuwcentrum van onze organisatie, en dient de betrouwbaarheid en wereldwijde dekking te bieden die nodig is voor een effectieve ondersteuning van ons centrale ERP (Enterprise Resource Planning)-systeem en andere bedrijfskritische applicaties die een integraal onderdeel van ons ontwikkel- en productieproces vormen. Met Verizon Private IP kunnen we het dataverkeer stroomlijnen, hetgeen ons in staat stelt om de bedrijfsefficiëntie te optimaliseren en het volgende stadium van onze door IP-technologie ondersteunde zakelijke groei te plannen. Verizon Business is al zeven jaar lang onze vertrouwde communicatiepartner, en de uitgebreide, bewezen mogelijkheden, wereldwijde dekking en hoge kwaliteit van dienstverlening sluiten perfect aan op onze behoeften."

Nicholas De Walsche, commercieel directeur voor België en Luxemburg bij Verizon Business: "Een beheerde infrastructuur kan een wezenlijk concurrentievoordeel opleveren voor bedrijven waarvoor wereldwijde communicatie van bedrijfskritisch belang is. Verizon Business biedt wereldwijde IP-communicatie en IT-oplossingen. Ons netwerk van wereldformaat fungeert als de basis voor onze geïntegreerde en veilige communicatie- en automatiseringsoplossingen die worden ondersteund met brancheleidende garanties met betrekking tot dienstverlening."

Over Melexis
Melexis Microelectronic Integrated Systems N.V. (Euronext Brussel: MELE) is een fabrikant van mixed signal (analoog en digitaal) halfgeleiders. Onze kerncompetitie, het leveren van IC's voor de automobielindustrie, ondersteunt de uitbreiding van onze activiteiten naar Application Specific Standard Products (ASSP's) voor toepassingen binnen industriële en
consumentenelektronica. Melexis vervult op enthousiaste wijze zijn rol als leverancier van componenten wiens innovaties, ondanks hun kleine formaat, een sleutelelement vormen binnen vrijwel alle uitzonderlijke systemen van onze klanten. Bij Melexis geloven we dat "Small things make a big difference". De productportfolio van Melexis omvat onder meer sensor-, conmunicatie-, actuator-IC's en Application Specific Integrated Circuits (ASIC's). www.melexis.com

Over Verizon Business
Verizon Business, een onderdeel van Verizon Communications (NYSE: VZ), beheert 's werelds meest gebruikte publieke IP netwerk en gebruikt haar wereldwijde netwerk mogelijkheden om grote ondernemingen en
overheidsinstellingen te voorzien van een ongeëvenaarde combinatie van beveiliging, betrouwbaarheid en snelheid. Het bedrijf integreert geavanceerde IP communicatie en information technology (IT) producten en diensten. Hiermee levert het bedrijf toonaangevende oplossingen aan ondernemingen inclusief managed services, security, mobility, collaboration en professional services. Deze oplossingen stimuleren innovatie en maken het klanten mogelijk om beter zaken te doen. Voor meer informatie, raadpleeg www.verizonbusiness.com.

Dit betreft een niet-officiële vertaling. Voor de officiële tekst verwijzen wij graag naar ons originele Engelstalige bericht.

Website: http://www.melexis.com
http://www.verizonbusiness.com

Clare Ward +44(0)118-905-3501, clare.ward@verizonbusiness.com, van Verizon Business






-