Politiedag 2008

Persberichten Rijn & Venen, 11.10 uur

Utrecht, 17-09-2008

Doorgereden na aanrijding

MIJDRECHT Een bromfietsbestuurder is dinsdag 16 september doorgereden na een aanrijding. De politie is naar hem op zoek.

Omstreeks 08.15 uur reed een 16-jarige jongen uit Mijdrecht op zijn bromfiets vanaf de Hoofdweg de Prinses Margrietstraat op richting de Ambachtsherensingel. Hij zag een bromfietser voor hem rijden en haalde hem in. Op de kruising met de Zuster Den Hertoglaan werd de jongen aan de achterkant van zijn bromfiets aangetikt door de bromfietser die hij kort daarvoor had ingehaald. De jongen schrok hiervan, stuurde naar links en moest vervolgens hard remmen voor een tegemoetkomende automobilist. De jongen kwam ten val en schoof meters over het wegdek. Hij liep letsel op aan zijn handen. De andere bromfietser reed door.

Hij reed op een gele Yamaha bromfiets en droeg een zwarte integraalhelm, een zwarte jas met rode strepen op de mouwen.

De politie is op zoek naar de andere bromfietser en verzoekt hem zich te melden. Aan eventuele andere getuigen wordt eveneens verzocht zich te melden bij de politie van het district Rijn & Venen, op tel: 09000-8844.

Twee verdachten aangehouden

ABCOUDE De politie heeft dinsdag 16 september twee verdachten van diefstal en heling aangehouden. Omstreeks 17.35 uur kreeg de politie de melding dat winkelpersoneel in hun winkel aan het Dokter van Doornplein een verdachte van diefstal had aangehouden. Agenten gingen naar de winkel en namen de 37-jarige man uit Almere mee. Hij bleek nog een grote geldboete of hechtenis tegoed te hebben. Hij is ingesloten. De man bleek ook in een gestolen auto rond te rijden. Agenten zochten naar het voertuig en troffen het omstreeks 19.30 uur aan op het Dokter van Doornplein. Een 38-jarige vrouw uit Almere zat op dat moment in de auto en is ook aangehouden. Zij bleek nog 14 dagen hechtenis tegoed te hebben en is eveneens ingesloten.

Controle geslotenverklaring

VINKEVEEN Op de Groenlandsekade heeft de politie dinsdag van 17.00 tot 18.00 uur een controle gehouden op sluipverkeer. In totaal werden twintig bekeuringen uitgeschreven: 19 voor het negeren van de geslotenverklaring en één voor het negeren van rood licht.

Aanrijding

KAMERIK Op de kruising Mijzijde Van Teylingenweg Nijverheidsweg heeft dinsdag een aanrijding plaatsgevonden. Een fietsster raakte gewond.

Omstreeks 17.55 uur reed 32-jarige automobilist uit Kamerik over de Van Teylingenweg in de richting van de Nijverheidsweg. Bij de kruising stopte hij niet volledig en zag hij een een 20-jarige fietsster uit Kamerik over het hoofd. Zij belandde op de motorkap van de automobilist. Omstanders brachten de vrouw naar een naastgelegen huisartsenpost. Daar werd arm- en nekletsel geconstateerd en een lichte hersenschudding. De vrouw zou op eigen gelegenheid nog naar het ziekenhuis gaan.

Brand in woning

WOERDEN In een flatwoning aan het IJsseloord is dinsdag brand ontstaan. Omstreeks 12.10 uur kregen politie en brandweer de melding van een binnenbrand. De brandweer haalde een bewoonster uit de woning en enkele huisdieren en bluste de brand. De bewoonster is, omdat zij mogelijk rook had ingeademd, naar het ziekenhuis vervoerd. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Te snelle motorrijder

MIJDRECHT Dinsdag 16 september heeft de politie een op de Rondweg bekeurd omdat hij veel te snel reed. Omstreeks 9.30 uur zag een motoragent een motorrijder met Pools kenteken met hoge snelheid over de rondweg rijden. De 33-jarige man overschreed de maximum snelheid met 32 km/uur. In overleg met de officier van Justitie moest de Pool direct 255,00 euro afrekenen.