Gemeente Emmen

Compensatietarief voor zorgaanbieders Hulp bij het Huishouden


17 september 2008

Het college van de gemeente Emmen heeft in haar vergadering van dinsdag 16 september jl. besloten om de zorgaanbieders die Hulp bij het Huishouden leveren in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), te compenseren voor meer geleverde uren.

Eind 2006 heeft de gemeente contracten gesloten met 5 zorgaanbieders voor de levering van Hulp bij het huishouden (HH1) in het kader van de Wmo. In die contracten zijn afspraken gemaakt over de hoeveelheid uren die een zorgaanbieder kan leveren per jaar. Halverwege dit jaar bleek dat er onvoldoende uren zijn gecontracteerd voor de levering van Hulp bij het Huishouden (HH1). Dit leidde tot diverse problemen bij de zorgaanbieders en voor cliënten van de gemeente Emmen. De gemeenteraad van Emmen heeft eind juni het college de opdracht gegeven om deze problemen op te lossen. De meeste zorgaanbieders zijn bereid, en in staat, om meer uren te leveren dan er gecontracteerd zijn. Het college heeft nu besloten om ieder uur dat een zorgaanbieder méér levert dan gecontracteerd is, te compenseren met een opslag van 5,- per uur. Met deze opslag wil het college bereiken dat de levering van huishoudelijke hulp voor de rest van 2008 gegarandeerd is. Tevens probeert het college hiermee de personeelsproblemen bij de zorgaanbieders te ondervangen. De opslag geldt voor het gehele jaar
2008. In 2009 zal de gemeente Emmen de huishoudelijke hulp opnieuw aanbesteden en nieuwe contracten sluiten met zorgaanbieders.