Politie Gelderland-Zuid

Drie aanhoudingen in onderzoek openlijke geweldpleging

Culemborg, 17-09-2008 o De politie hield maandag- en dinsdagochtend in Culemborg drie 13-jarigen jongens uit deze plaats aan op verdenking van openlijke geweldpleging.

Zaterdag 5 juli werden in de Staatsliedenbuurt in Culemborg medewerkers van twee instellingen bekogeld met stenen door een groepje jongeren. De medewerkers waren op dat moment bezig met hun werkzaamheden voor een aktie, waarbij bewoners hun grof afval kunnen inleveren in daarvoor geplaatste containers.

Aan het eind van de middag ruimden de medewerkers het laatste grofvuil op. Een groepje jongeren gooide op dat moment stenen en grind naar de medewerkers. Hierbij werden verschillende medewerkers geraakt. Ondanks herhaalde waarschuwingen van de medewerkers stopten de jongeren niet. Hierop besloten de medewerkers te vertrekken. Namens de gemeente werd aangifte gedaan.

De politie startte met een onderzoek. Dit resulteerde maandag- en dinsdagochtend in drie aanhoudingen, van drie 13-jarige jongens uit Culemborg, op verdenking van openlijke geweldpleging. Twee jongens hebben een verklaring afgelegd, zij zijn inmiddels in vrijheid gesteld. De derde jongen zit nog vast.

(10)

Laatst gewijzigd 17-09-2008 11:21 | © Regio Gelderland-Zuid |