Politiedag 2008

Persberichten Eemland zuid, 11.30 uur

Utrecht, 17-09-2008

Onderbroekjes gestolen

AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag werden meisjes aangehouden na een diefstal. Omstreeks 14.30 uur wilde het duo van 15 en 16 jaar uit Amersfoort en Hollandsche Rading meerdere niet betaalde slipjes uit een winkel aan de Utrechtsestraat meenemen. Dit werd echter gezien door personeel en de meisje werden direct aangehouden. Zij zullen, in overleg met ouders, een alternatieve straf moeten ondergaan.

Alcoholcontrole

LEUSDEN- Op de Middenweg werd dinsdag aan het eind van de avond een alcoholcontrole gehouden. In totaal moesten 40 bestuurders blazen en niemand had te veel gedronken.

Te veel

AMERSFOORT- In de nacht van dinsdag op woensdag werd een hardleerse automobilist twee keer achter elkaar aangehouden. Omstreeks 02.20 uur werd een 22-jarige automobilist uit Amersfoort gecontroleerd op de Blekerssingel. Hij bleek te veel te hebben gedronken en blies op het bureau 890 ug/l. De man zijn rijbewijs werd ingenomen en met een proces-verbaal op zak verliet hij het bureau weer. De man had niet veel geleerd want agenten zagen de man omstreeks 04.20 uur weer rijden op de Heiligenbergerweg. Hij werd wederom aangehouden en moest blazen op het bureau. Nu blies hij 730 ug/l. Ook nu werd er tegen hem proces-verbaal opgemaakt.