Gemeente Kerkrade

17.09.08: Onthulling plaquette Werkplein Kerkrade

Één loket in Kerkrade voor Sociale Zaken, CWI en UWV

Van links naar rechts: Wethouder Hans Bosch, Jan Peters Rit (UWV) en Ben Frank (CWI) onthullen de plaquette met de tekst 'Samenwerken in Kerkrade'. Maandag 15 september werd een plaquette onthuld voor het Werkplein Kerkrade aan de Marktstraat in Kerkrade centrum. Wethouder Hans Bosch verrichtte de handeling samen met de heren Ben Frank en Jan Peters Rit namens de samenwerkende partners van het CWI en UWV. Met de onthulling werd aan de samenwerking een formeel tintje gegeven.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de realisatie van het gebouw. Op 27 oktober aanstaande worden de deuren voor de burgers geopend.

Werkplein Kerkrade is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Kerkrade, UWV en CWI. Het wordt dé ontmoetingsplaats voor werkzoekenden en werkgevers met vragen over werk en vacatures.Tevens dient het als loket voor onder meer uitkeringen, bijstandszorg, minamavoorzieningen en schuldhulpverlening.

Bezoekers van het Werkplein kunnen in de toekomst op eigen initiatief of onder begeleiding speuren naar een geschikte baan, hun competenties testen of werken aan de ontwikkeling van hun vaardigheden. Werkgevers wordt de mogelijkheid geboden om met de samenwerkende partners op zoek te gaan naar (nieuwe) medewerkers voor hun bedrijf. Binnen het Werkplein worden ook alle burgers met vragen over een bijstandsuitkering ontvangen. De gemeente plaatst daartoe een groot gedeelte van de medewerkers van haar sector Sociale Zaken en Werkgelegenheid (de sociale dienst) binnen de muren van Werkplein Kerkrade. Ook de medewerkers van het CWI en UWV die thans werkzaam zijn in de Einderstraat, verhuizen naar het Werkplein Kerkrade.

Met de vorming van het Werkplein krijgt Kerkrade een hoogwaardige voorziening die tevens een impuls geeft aan het karakter van het centrum. Het plan omvat namelijk ook de bouw van een negental luxe koopappartementen boven het kantoorgedeelte in het hartje van de stad. Toekomstige bewoners van het appartementencomplex krijgen een eigen parkeervoorziening onder het gebouw.

Het totale kantoorgedeelte wordt gehuurd door de gemeente. De gemeente heeft de mogelijkheid om zowel in het front-office als in het back-office werkplekken of gehele kantoorruimtes te verhuren aan samenwerkingspartners. Naast het CWI en UWV kan hierbij gedacht worden aan uitzendbureaus, re-integratiebedrijven, maatschappelijke organisaties en andere partners die op de een of andere manier een verbinding hebben met het Werkplein Kerkrade.