Openbaar Ministerie


* >Vetverkeerdkrant over drugsgebruik

Vetverkeerdkrant over drugsgebruik

17 september 2008 - Openbaar Ministerie

Drugs zijn overal: op school, thuis en in je vrije tijd. Daarom is het belangrijk te weten wat er wel en niet is toegestaan in Nederland. In de vandaag verschenen Vetverkeerdkrant besteedt het OM aandacht aan het Nederlandse drugsbeleid. Wat betekent het gedoogbeleid? Mag blowen nou wel of niet? Hoe ziet het zero- tolerancebeleid eruit? En hoe gevaarlijk is het om drugs te smokkelen?

In de krant onder meer het verhaal van Ellen, een 14-jarig meisje dat op school XTC-pillen had verkocht en werd vervolgd voor het dealen in harddrugs. En het verhaal van de 17-jarige Frank die bij een wietplantage en een inbraak betrokken blijkt te zijn geweest. Hans van Beusekom van het OM vertelt over de aanwezigheid van politie en OM op dancefeesten. "De feesten zijn geweldig. Het licht, de muziek, hoe iedereen eruit ziet ... fantastisch (...) Door pillen te gebruiken kan het mis gaan tijdens zo'n feest. (...) En op de lange termijn gaat het sowieso mis: als je vaak XTC slikt, sterven je hersenen af."

Met de Vetverkeerdkrant wil het OM jongeren informeren over de werking van het strafrecht en wat het OM doet met strafbare feiten waar jongeren mee te maken kunnen krijgen. Eerder behandelde onderwerpen zijn onder anderen: cybercrime, seks in de wet, discriminatie, spijbelen, geweld thuis en geweld op school.

De krant verschijnt in een oplage van 50.000 en wordt o.a. verspreid via middelbare scholen, Haltbureaus en bibliotheken. De Vetverkeerdkrant is een uitgave van het OM en verschijnt drie maal per jaar. De krant kan worden gedownload op www.OM.nl en www.vetverkeerd.nl. Daarnaast is een papieren uitgave van de krant gratis te bestellen via www.vetverkeerd.nl en www.postbus51.nl

Bestanden


* vetverkeerdkrantnr.11drugs.pdf (2 Mb) | pdf-icoon pdf-bestand