Gemeente Bernheze


Bernheze

Nieuwe regels uitgifte kavels en koopwoningen Bernheze

In zijn vergadering van 5 augustus 2008 heeft het college van burgemeester en wethouders een nieuw toewijzingssysteem voor de uitgifte van bouwkavels en koopwoningen vastgesteld. De uitgifteregels zijn in overeenstemming gebracht met wet- en regelgeving.

In het nieuwe toewijzingssysteem worden met name voor de doelgroepen starters en senioren specifieke regels gesteld. Voor een starterswoning komen jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 30 jaar in aanmerking die geen eigenaar zijn van een woning en dit gedurende de voorafgaande periode van een jaar ook niet zijn geweest. Seniorenwoningen zullen worden toegewezen op basis van geboortedatum, waarbij de oudste het eerst in aanmerking komt. Het nieuwe toewijzingssysteem vervangt het oude puntentoewijzingssysteem van 7 augustus 2007, inclusief extra punten uit het verleden.

Daarnaast stelde het college van burgemeester en wethouders op 2 september 2008 nieuwe algemene verkoopvoorwaarden voor de verkoop van bouwgrond vast.

Klik op de betreffende links voor informatie over het volledige toewijzingssysteem en de nieuwe algemene verkoopvoorwaarden.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
(0412) 45 88 88
(0412) 45 46 35
kijk eens bij:
WOZ-loket