Persberichten stad Utrecht, 12.00 uur

Utrecht, 17-09-2008

Drugs dealen

UTRECHT Surveillerende agenten hebben twee mannen aangehouden voor het dealen en kopen van harddrugs. Omstreeks 18.00 uur zagen getuigen op de Bemuurde Weerd dat de mannen, een 36-jarige Utrechter en een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, dealden. De 44-jarige man werd op de Bemuurde Weerd aangehouden, de 36-jarige man in een telefooncel op de Oudenoord. Hier zat hij drugs te gebruiken. Zijn gebruikersspullen zijn in beslag genomen. De 44-jarige man had een geldbedrag en drugs op zak. Dit is in beslag genomen. Hij is hij ingesloten. De 36-jarige man is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Aangehouden met gestolen fiets

UTRECHT Een 38-jarige man uit Utrecht is dinsdag aangehouden op verdenking van heling. Surveillerende agenten liepen langs de gebruikersruimte aan de Catharijnesingel en zagen een man met een nieuwe fiets staan. Het slot was doorgezaagd. De man, veelpleger, is aangehouden en de fiets is in beslag genomen. Tijdens de fouillering kwamen er meerde spullen, waaronder een schoolagenda, aan het licht die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De politie onderzoekt de zaak.

Bromfietscontrole

UTRECHT Op de Koningin Wilhelminalaan en op het Veemarktplein heeft de politie dinsdagmiddag en avond een scootercontrole gehouden.

In totaal 81 werden bromfietsen gecontroleerd en waren 37 voertuigen helemaal in orde. 44 Bestuurders overtraden de regels en daarvoor zijn bekeuringen uitgeschreven (te hoge snelheid, geen rijbewijs, kentekenbewijs of certificaat tonen, geen helm dragen, technische gebreken, teveel geluid produceren. Eén bestuurder deed afstand van blauwe lampjes, één van zijn uitlaat en één van zijn snelheidsbegrenzer. Een bestuurder bleek hardleers. Nadat hij bekeurd was voor rijden met een slecht stuur en hem te verstaan was gegeven niet verder te rijden, werd hij toch nog twee keer van de weg gehaald.

Controle automarkt

UTRECHT - Rondom de automarkt bij de Veemarkthallen werden dinsdag 135 bekeuringen uitgeschreven.

Ruim 35 politieagenten waren in touw om de stroom aan autohandelaren en kopers in goede banen te leiden. Ook was met name aandacht voor de verkeersstromen stadsinwaarts en -uitwaarts. Het verkeer rondom het Kardinaal Alfrinkplein zal ook de komende weken streng worden gecontroleerd.

De 135 bekeuringen werden uitgeschreven voor tal van overtredingen, variërend van het niet kunnen of willen tonen van een legitimatiebewijs, wild plassen, lopen op de snelweg tot misbruik van een handelaarskenteken en het ontduiken van de wegenbelasting.

Ruim 3.500 euro aan boetes kon de politie direct ter plaatsen innen.

Twee jongens aangehouden

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond op de Bernadottelaan twee jongens aangehouden voor het plegen van vandalisme.

Via het cameratoezicht zagen medewerkers rond 20.45 uur dat twee jongens in de paal van het cameratoezicht klommen. De jongens probeerde de camera te vernielen en gooiden voorwerpen naar de camera. Ter plaatse konden agenten twee jongens 16 en 17 jaar beiden uit Utrecht aanhouden. Eén van de jongens werd later op de avond vrijgelaten omdat niet kon worden aangetoond dat hij met de vernieling te maken had.

Fietsendief op heterdaad aangehouden

UTRECHT Dinsdagavond heeft de politie een man aangehouden omdat hij een fiets had weggenomen op de Raamstraat.

Surveilleerden agenten zagen omstreeks 18.25 uur een voor hen bekende man over de Kaatstraat lopen. De agenten besloten de man in de gaten te houden en liepen op een afstandje achter hem aan. Op de Raamstraat zagen de agenten dat de man een slot van een fiets openbrak en met de fiets wilde wegrijden. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Twee mannen aangehouden voor het stelen van lood

UTRECHT De politie heeft dinsdagmiddag twee mannen aangehouden omdat zij bij een slooppand lood van het dak aan het stelen waren.

Een getuige belde rond 17.15 uur naar de politie omdat hij zag dat twee mannen op het dak van een slooppand aan de Zeedijk lood van een dak aan het stelen waren. Ter plaatse zagen de agenten één man op het dak en een andere man op de grond staan. Ze waren grote loodflappen aan het loshalen. De mannen uit Utrecht, van 19 en 28 jaar oud, werden aangehouden en voor verhoor ingesloten op het bureau.

Diefstal motor

UTRECHT- Op dinsdagmiddag werd een verdachte van motordiefstal aangehouden. Omstreeks 16.05 uur kreeg de politie de melding dat een motor was gestolen vanaf de Mariendaalstraat. Agenten gingen direct ter plaatse en troffen de 19-jarige verdachte uit Utrecht in de omgeving aan. De man werd direct aangehouden. Na onderzoek werd de gestolen motor aangetroffen in een aangrenzende tuin. De politie heeft de zaak in onderzoek.