Politie Gelderland-Zuid

Onderzoek naar in beslaggenomen fiets

Nijmegen , 17-09-2008 o Politieagenten zagen in de nacht van dinsdag op woensdag in de omgeving van de Kettelerstraat een auto rijden met een vrijwel nieuwe damesfiets in de kofferbak. De agenten besloten om de bestuurder te controleren.

Op de vraag van wie de fiets was verklaarde de automobilist, naar later bleek een 35-jarige Nijmegenaar, dat hij deze voor iemand anders vervoerde. De fiets bleek nog op slot te zitten. Tevens roken de agenten een sterke alcohollucht bij de man. Uit de blaastest bleek dat hij vermoedelijk fors teveel gedronken had. De agenten besloten de Nijmegenaar aan te houden. Hij weigerde echter mee te werken. De agenten moesten gepast geweld gebruiken om de man over te kunnen brengen naar het politiebureau. De damesfiets werd in beslag genomen voor verder onderzoek.

Op de ademanalyse blies de Nijmegenaar 415 ugl, terwijl 220 ugl is toegestaan. Tevens bleek dat het rijbewijs van de man ongeldig was verklaard. Proces-verbaal hiervoor is opgemaakt. De man heeft een verklaring afgelegd. De politie onderzoekt of de damesfiets, van het merk Gazelle type City Chamonix, van diefstal afkomstig is.

(10)

Laatst gewijzigd 17-09-2008 12:15 | © Regio Gelderland-Zuid |