Kom online in beweging voor blinden en slechtzienden

17/09/2008 13:00

Vereniging Bartimeus

Dit najaar hoopt Bartiméus Sonneheerdt met de steun van haar donateurs twee bijzondere bewegingsprojecten voor blinde en slechtziende mensen te realiseren. Deze actie wordt ondersteund met een mediacampagne, én een actie voor zowel jong als oud op www.steunbartimeus.nl. Het is voor het eerst dat Bartiméus Sonneheerdt op een dermate grote schaal actie voert.

Kom in beweging

Bartiméus Sonneheerdt daagt op haar website jong en oud uit om digitaal in beweging te komen voor blinde en slechtziende mensen. Hoe? De actiepagina op www.steunbartimeus.nl bestaat uit een groot stadion dat gevuld moet gaan worden met sporters. Mensen die deelnemen aan de actie maken een sporter aan binnen dit stadion, en vragen hun familie, vrienden, kennissen of buren hen te sponsoren. Het sponsorbedrag wordt online overgemaakt via iDEAL en is bestemd voor het opzetten van een sportvereniging en een sportadviescentrum voor blinde en slechtziende mensen. Degene die het hoogste bedrag aan sponsorgeld ophaalt wint het sportieve spel Wii fit. Deelname aan deze actie is niet leeftijdsgebonden. De actie loopt tot 1 januari 2009.

Sportvereniging

Voor jongeren met een visuele beperking is het vaak moeilijk of onmogelijk om met reguliere sporten mee te doen. Daarom is er dringend behoefte aan een eigen sportvereniging met speciale begeleiding en hulpmiddelen. Zowel jongere als oudere sporters zijn hier welkom om op recreatief of topniveau hun sportieve kwaliteiten te ontwikkelen. De nieuwe sportvereniging start met goalball, judo en zwemmen. Het is de bedoeling om in de loop van 2009 daar nog andere sporten aan toe te voegen. Bovendien zullen er trainingsweekenden georganiseerd worden voor visueel beperkte sporters uit het hele land. Zodoende is het mogelijk om door intensieve training de blindensport als geheel op een hoger niveau te brengen.

Sportadviescentrum

Blinden en slechtzienden die willen sporten lopen regelmatig tegen vragen of onduidelijkheden aan. Dat geldt ook voor sportverenigingen die te maken krijgen met blinde of slechtziende mensen die bij hen willen komen sporten. Het ontbreekt nu vaak aan antwoorden of eenduidige informatie, waardoor veel blinden en slechtzienden uiteindelijk niet via een vereniging kunnen sporten. Een nieuw sportadviescentrum moet hier verandering in brengen. Een database met veelvoorkomende vragen en oplossingen wordt een belangrijk onderdeel van het sportadviescentrum. Via de database kunnen blinde en slechtziende sporters, sportverenigingen en belangstellenden antwoord krijgen op vragen. Bovendien kunnen zij inspiratie opdoen om visueel beperkte sporters op weg te helpen en contact leggen met andere sportverenigingen. Daarnaast geven gespecialiseerde beweegdocenten persoonlijk advies, eventueel op locatie.

Vereniging Bartiméus Sonneheerdt

Blinden en slechtzienden moeten volop mee kunnen doen in de samenleving. De Vereniging Bartiméus Sonneheerdt werft fondsen om projecten in binnen- en buitenland mogelijk te maken die de overheid niet financiert. Wij zoeken daarom particulieren en bedrijven die projecten zoals aangepaste fietsen, bijzondere computertoepassingen en wetenschappelijk onderzoek mogelijk helpen maken. Bartiméus Sonneheerdt doet dit werk vanuit een christelijke levensovertuiging.





http://www.steunbartimeus.nl/