Gemeente Bernheze


Collegebesluiten 9 september 2008

Recreatiedoeleinden
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten in principe medewerking te verlenen aan de beoogde recreatieve ontwikkeling op de locatie Palmenweg 5 in Nistelrode door de ontwikkeling mee te nemen in de herziening van het bestemmingsplan Buitengebied. Voorwaarde is dat een positief advies wordt verkregen van de (onafhankelijke) provinciale Adviescommissie Recreatie en Toerisme.

Algemene doorlichting rampenbestrijding
Het college van burgemeester en wethouders heeft kennis genomen van de uitkomst van een ministerieel onderzoek naar de voorbereiding van de regio op een ramp of grootschalig incident. De conclusie van dit onderzoek was dat hier en daar nog wel een puntje op de i kan worden gezet, maar er sprake is van een positief resultaat. Dit eerste onderzoek was vooral gericht op de aanwezigheid van mensen, middelen en procedures. Bij een eind 2008 te houden tweede onderzoek zal door het ministerie van Binnenlandse Zaken vooral gekeken worden naar de praktische uitvoering van de rampbestrijdingstaken.

Plaatsing extra noodlokaal basisschool 't Mozaiek Het schoolgebouw van basisschool 't Mozaiek zal permanent worden uitgebreid met één leslokaal. De bouwplannen zullen zo worden uitgevoerd dat tijdens de bouw te veel overlast wordt veroorzaakt voor één groep leerlingen. Deze groep zal voor maximaal zes maanden tijdelijk worden ondergebracht in een noodlokaal. Dit noodlokaal zal worden gekoppeld aan het bestaande noodlokaal, dat naast de school is gesitueerd. De kosten voor deze plaatsing bedragen maximaal EUR 12.900,-.

Zienswijze aangaande ontwerpbesluit zeer kwetsbare gebieden Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten een verzoek in te dienen bij Provinciale Staten om de door het college van burgemeester en wethouders ingediende zienswijze aan het college van Gedeputeerde Staten (GS) aangaande het ontwerpbesluit zeer kwetsbare gebieden en de door GS opgestelde nota van zienswijzen nog eens af te wegen.

Informatiebeveiligingsplan GBA en waardedocumenten Het college van burgemeester en wethouders heeft het Informatiebeveiligingsplan GBA en waardedocumenten vastgesteld. Met dit plan zijn tevens de GBA-Beheerregeling en het Privacyreglement GBA vastgesteld.
Centraal staat een optimaal beheer van de (persoons)gegevens in de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA). Hiervoor is een groot aantal procedures uitgewerkt, onder meer procedures voor het al dan niet verstrekken van gegevens uit de GBA en wie hiervoor geautoriseerd zijn. Ook zijn procedures vastgelegd voor de manier waarop de waardedocumenten worden beveiligd. Waardedocumenten zijn de reisdocumenten (paspoorten en identiteitskaarten) en de rijbewijzen.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
(0412) 45 88 88
(0412) 45 46 35
kijk eens bij:
WOZ-loket