Gemeente Twenterand


Eerste ondergrondse container in Twenterand in gebruik genomen

Begin september is op het Amaliaplein in Vroomshoop de eerste ondergrondse afvalcontainer in de gemeente Twenterand geplaatst en in gebruik genomen. Voor de hoogbouwbewoners aan het Amaliaplein is nu een gebruiksvriendelijke voorziening gecreëerd voor het storten van huishoudelijk rest- en gft-afval.

Waarom een ondergrondse afvalcontainer op het Amaliaplein De gemeente Twenterand kiest bij deze hoogbouwwoningen voor een ondergrondse afvalcontainer omdat de lelijke bovengrondse container hierdoor uit de mooie nieuwbouwbuurt verdwijnt. De ondergrondse afvalcontainer is altijd makkelijk te gebruiken, staat netter en voorkomt stank en ongedierte. Door de container via een chipkaart enkel voor de betreffende bewoners toegankelijk te maken, wordt illegale storting, vandalisme en ongelukken voorkomen. De betreffende bewoners hebben onlangs een brief ontvangen met meer informatie over de komst en het gebruik van de ondergrondse afvalcontainer.

Meer informatie
Voor meer informatie over de afvalinzameling kunt u contact opnemen met de klantenservice van ROVA via telefoonnummer (038) 427 37 77 of e-mail info@rova.nl. Meer informatie over de afvalinzameling is tevens te vinden in de afvalwijzer of elders op deze site en op de website van ROVA, www,rova.nl.

Als u vragen heeft over de komst van de ondergrondse afvalcontainer kunt u contact opnemen met de de Service Informatie Balie van de gemeente Twenterand, via telefoonnummer 0546-840840.