Nieuwe subsidie en kredietfaciliteiten voor (startende) ondernemers

17/09/2008 13:31

Motivity B.V.

Adviesbureau Motivity gaat in samenwerking met de gemeente Eindhoven uitvoering geven aan een pilot van het Ministerie van Economische Zaken in Zuid-Oost Brabant. Alle mensen met een idee voor het starten van een eigen bedrijf of ondernemers die maximaal twee jaar zijn gevestigd, kunnen deelnemen aan dit experiment. Deze pilot maakt onderdeel uit van het onlangs door staatsecretaris Heemskerk gelanceerde initiatief "Microfinanciering in Nederland". Uniek aan dit experiment is dat na een kostenloze levensvatbaarheidsanalyse van het bedrijfsidee, de ondernemer in spé een subsidie krijgt voor het inkopen van coaching bij de start of doorstart van het eigen bedrijf. Ook komen deelnemers via deze weg eenvoudiger in aanmerking voor een starterskrediet. Het ligt in de bedoeling dat deze tweejarige pilot voor maximaal 60 deelnemers per 1 oktober a.s. van start gaat binnen de driehoek Eindhoven, Den Bosch en Oss.

Het ministerie van Economische Zaken vindt dat er makkelijker kredieten beschikbaar moeten zijn voor (door)starters die, om welke reden dan ook, moeilijk aan een lening kunnen komen. De nieuwe "Stichting Microkrediet Nederland" gaat deze kredieten, die maximaal euro 35.000,- bedragen, verstrekken. Staatssecretaris Heemskerk stelt in totaal 12,8 miljoen euro beschikbaar, en wil hiermee landelijk tussen de 2500 en 3000 mensen helpen met de start of doorstart van hun eigen bedrijf.

Wethouder Van Merrienboer van Economische Zaken van de gemeente Eindhoven reageert enthousiast op de toegewezen pilot: "Met deze pilot heeft de Gemeente Eindhoven een concreet aanbod van krediet en coaching voor iedereen die een onderneming wil starten ongeacht achtergrond of inkomenssituatie."

Ook Dirk van Noordenne van Motivity is verheugd over de pilot: "Het is fantastisch dat Motivity betrokken is bij deze pilot en het vertrouwen heeft gekregen van het ministerie. Op deze manier kunnen niet alleen starters worden ondersteund, maar ook ondernemers die binnen de eerste twee jaar in de problemen komen of anderszins behoefte hebben aan ondersteuning, kunnen een beroep doen op de expertise van onze adviseurs."





http://www.motivity.nl