Politie Zeeland


---


Z-1833-2008 Rijbewijs van dronken automobilist ingevorderd
Op het Stationsplein in Hulst is gisteravond het rijbewijs van een 47-jarige man uit Koog aan de Zaan ingevorderd.
Door getuigen was gezien dat de man in zijn auto reed en deze parkeerde op het Stationsplein. Toen de politie hem omstreeks 22.11 uur aan een blaastest onderwierp bleek dat hij vijf keer zoveel had gedronken dan toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingenomen.

O-1834-2008 Auto in sloot, bestuurder gedronken
Omstreeks 00.56 uur vannacht kwam er bij de meldkamer van de Zeeuwse politie een melding binnen dat er een auto in de sloot lag op de Oost westweg in Kamperland.
Omdat er gezegd werd dat er nog een persoon in de auto zat was de politie nog sneller ter plaatse dan anders. Gelukkig was de bestuurder van de auto, een 53-jarige man uit Burgh Haamstede, zelf al uit de auto gekomen, dus dat probleem was uit zichzelf al opgelost. Toen de agenten de man aanspraken roken zij meteen dat hij alcohol had gedronken. Op het blaasapparaat kwam dan ook een 'F' te staan toen zij bij de 53-jarige een blaastest afnamen. De man is meegegaan naar het bureau en daar bleek op het ademanalyseapparaat dat hij vier keer teveel had gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De auto van de man is door een takelbedrijf uit de sloot gehaald en weggesleept. De man is door familie opgehaald.

W-1835-2008 Controle n.a.v. klachten omwonenden
Gisterochtend en vanmorgen zijn er door Zeeuwse politieagenten controles gehouden op het toeristisch fietspad aan het Koopmansvoetpad in Oost-Souburg.
Op het fietspad mag uitsluitend gefietst worden en door omwonenden wordt nogal eens geklaagd over rondscheurende brommers en snorfietsers die zich daar niet aan de regels houden. Gisterochtend zijn er in tijd van een half uur (tussen 08.00 en 08.30 uur) vijf bekeuringen uitgeschreven voor het brommeren danwel snorren op het fietspad. Vandaag stonden de agenten er tussen 07.30 en 09.00 uur en werden er nog eens 19 bestuurders bekeurd. Nogmaals, het Koopmansvoetpad betreft een fietspad waar dus echt alleen maar gefietst mag worden. In de toekomst gaan de agenten meer van dit soort controles houden.