Gemeente Schouwen-Duiveland


Rekenkamercommissie Schouwen Duiveland en Tholen

Persbericht

Onderwerp: oproep voor onderwerpen onderzoeksprogramma 2009 Datum: 17 september 2008

Dit najaar start de rekenkamercommissie voor de gemeenten SchouwenDuiveland en Tholen met de voorbereiding van het onderzoeksprogramma 2009. Op een eerdere oproep om suggesties in te dienen is in ruime mate gereageerd door inwoners van de beide gemeenten. In een brief aan de indieners is gemotiveerd ingegaan op de ontvangen suggesties en de overwegingen om deze al dan niet op te nemen in het onderzoeksprogramma. De criteria die de commissie hanteert bij de keuze van onderwerpen zijn te vinden op de gemeentelijke websites onder het kopje " rekenkamercommissie".

Inmiddels heeft de commissie zes onderzoeken afgerond. Twee onderzoeken lopen nog: voor Tholen een onderzoek naar het gemeentelijke inkoop en aanbestedingsbeleid en voor SchouwenDuiveland een onderzoek naar de mogelijkheid om meer bedrijfsmatig te werken.

De commissie roept inwoners en organisaties werkzaam in de gemeenten op om voor 8 november 2008 suggesties in te dienen, zoveel mogelijk voorzien van een toelichting. De commissie wijst er op dat onderwerpen die betrekking hebben op persoonlijke belangen zich niet lenen voor onderzoek door de commissie. Deze zaken kunnen beter op een andere manier aan de orde worden gesteld. Ook is het voor ons niet goed mogelijk om de effecten te onderzoeken van actuele onderwerpen waarover de discussie nog maar kortgeleden is afgerond of nog loopt. De commissie kijkt vooral naar beleid en maatregelen die al enige tijd gelden.

U kunt uw suggesties voor het onderzoeksprogramma 2009 indienen bij: secretariaat rekenkamercommissie SchouwenDuiveland en Tholen, Papeweg 56, 4471 BH Wolphaartsdijk of per email: rekenkamercommissieschouwentholen@v3ap.nl.

U kunt ook via de gemeentelijke website reageren. Indien u over een eventuele suggestie eerst overleg wilt plegen, kunt u Bert van ' t Laar, voorzitter van de commissie, bellen (0164 686143 of 0102972486).


---