Ingezonden persbericht


CJP LANCEERT NIEUWE SITE

Bezoekers maken kans op een jaar lang gratis naar de film

Amsterdam- Vandaag gaat de nieuwe site van CJP online. CJP.nl biedt vanaf nu een nog uitgebreider overzicht van het laatste culturele nieuws. Met een verbeterde agenda, videorecensies en een overzicht van topkortingen is CJP.nl een onmisbare bron voor jongeren die geïnteresseerd zijn in cultuur, waaronder film, muziek, theater, expo, games en boeken. Om de lancering te vieren, geeft CJP prijzen weg. Hoofdprijs is een bioscoopkaart, waarmee je een jaar lang gratis naar de film kunt. Verder ontvangt elke 1000ste bezoeker een gratis CJP-pas. Hiermee krijg je korting bij 2000 culturele instellingen en bij kortinggevers zoals: America Today, Six en VanLeest.

CJP.nl wordt gemaakt door een 4-koppige redactie in de leeftijd van 19 tot 27 jaar. Hiernaast zorgen ruim dertig verse vissen voor dagelijkse content. Dit zijn talentvolle jonge redacteuren uit het hele land, die voor CJP interviews verzorgen, concerten en voorstellingen recenseren en achtergrondartikelen schrijven. CJP.nl wordt momenteel bezocht door 100.000 unieke bezoekers per maand.

CJP is een voordeelpas voor jongeren tot en met 30 jaar die korting geeft bij onder andere bioscopen, festivals, musea, theaters,op reizen, dvd's, games, magazines en kleding. Behalve voordeel biedt de pas ook voorrang bij bijzondere voorstellingen, zoals (voor)premières en festivals. De CJP-pas wordt ook in het buitenland geaccepteerd en is hier op meer dan 150.000 plekken, in 38 landen, geld waard. Een CJP-lidmaatschap kost 15 euro per jaar. Wie voor 1 oktober 2008 lid wordt, ontvangt een Musical-card ter waarde van 25 euro.

Op dit moment heeft CJP 300.000 leden. Dit zijn 75.000 reguliere leden en 225.000 CKV-leerlingen. Met de introductie van de Cultuurkaart vanaf 1 november 2008, die ook een CJP-pas is, zal CJP ruim 940.000 leden tellen. CJP is dan de grootste jongerenorganisatie van Nederland. CJP (Cultureel Jongeren Paspoort) werd opgericht in 1961.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht