Vlaamse Overheid

Verkeerscentrum gaat mobiel

Vlaamse overheid

woensdag 17 september 2008

Het Vlaams Verkeerscentrum springt mee op de kar van het mobiele internet. Vanaf vandaag kunt u de actuele verkeerssituatie bekijken op uw gsm of pda via filebeeld.be.

Met die service opent het Verkeerscentrum nieuwe perspectieven voor professionele weggebruikers. Vertegenwoordigers, consultants, koeriers en allerlei leveranciers kunnen zo op elk moment beschikken over verkeersinformatie, waar ze maar willen. U hoeft geen computer in de buurt te hebben om in één oogopslag te weten of u filevrij kunt rijden. Het is mogelijk om uw route tijdig aan te passen, zelfs als u de hele dag onderweg bent.

Op filebeeld.be vindt u een verkeersoverzicht, zowel op kaart als in tekst, 41 camerabeelden en de 4 meest recente verkeersberichten. Daarmee is filebeeld.be de eerste volwaardige mobiele verkeerssite in België.

Filebeeld.be maakt gebruik van de unieke Siruna technologie van Mobixx, een spin-off van IBBT en UGent. Daardoor is de site toegankelijk voor alle types van mobiele toestellen en wordt de inhoud weergegeven volgens de maximale mogelijkheden van elk toestel.

Iedereen met een geschikt toestel en een mobielinternetabonnement kan de mobiele site raadplegen. De gebruikskosten worden bepaald door het tarief van uw mobielinternetabonnement. De verkeersinformatie zelf is gratis.

Voor meer informatie kunt u surfen naar verkeerscentrum.be.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Mevr. Mieke Van Grimberge, Departement Mobiliteit en Openbare Werken, Afdeling Vlaams Verkeerscentrum
Tel: 03 443 62 99
Email: mieke.vangrimberge@mow.vlaanderen.be