Time : 14:07:51
Date : 17 September 2008
Sender Name: Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw

Persbericht:

Frederik Van den Heede eindigt zevende in de marathon

Frederik Van den heede, de laatste Belgische atleet die tijdens deze Paralympics moest aantreden, is zevende geworden in de marathon. Frederik liep een zeer tactische en goed gedoseerde wedstrijd en slaagde er in zijn beste tijd met 10 minuten te verbeteren. Frederik Van den heede liep deze Paralympische marathon uiteindelijk in 2:37 03 uur. Een prachtige prestatie, zeker in deze zware omstandigheden.

'Ik ben zeer tevreden van mijn wedstrijd. Zeker omdat ik mijn beste tijd met 10 minuten heb kunnen verbeteren. Omdat de wedstrijd zo vroeg begon, speelden de weeromstandigheden me niet zoveel parten, alleen het einde was wel erg zwaar omdat het toen warm en vochtig werd. Gelukkig had ik me hierop voorbereid door me de voorbije weken op de timing van de wedstrijd te richten: vroeg opstaan en trainen op dezelfde uren als de marathon. Dat heeft duidelijk geholpen, want ik ben nooit echt in de problemen gekomen. Het enige wat ik miste, is dat ik tijdens de wedstrijd geen informatie kreeg. Er waren nochtans een aantal punten voorzien waarin mijn coach me zou treffen, maar door het drukke verkeer zijn ze maar eenmaal tot bij mij geraakt., zodat ik de wedstrijd helemaal op mezelf moest lopen.

Nu had dat misschien geen verschil uitgemaakt, want de voorsprong van de eersten was iets te groot om nog goed te maken. Ik ben bijzonder tevreden dat ik dit resultaat gelopen heb, zeker in het licht van de volgende Paralympics in London. Dan zal ik er
helemaal staan'

Slotceremonie

Deze avond vindt om 20.00 uur plaatselijke tijd de slotceremonie van de Paralympics plaats. Over de plechtigheid is weinig gekend, alleen dat dit het orgelpunt zal worden van deze Paralympisch Spelen. Het is zeker uitkijken hoe IPC voorzitter Phil Craven deze spelen zal bestempelen

Belgian Paralympic Team zaterdag terug thuis

Het Belgian Paralympic Team blijft nog twee dagen in Beijing en zal zaterdag 20 september om iets naar 06.00 uur 's ochtends in Zaventem landen.

Contact :
Veerle Wouters
veerle.wouters@vlg.be
09 243 11 72