Gemeente Helmond


RWE en gemeente akkoord over verkoop

RWE Energy Nederland en de gemeente Helmond hebben een akkoord bereikt over de verkoop van het terrein inclusief gebouwen aan de Havenweg in Helmond.

Stap Voorwaarts

Voor de gemeente Helmond is de aankoop van het terrein aan de Havenweg noodzakelijk voor de uitvoering van het Masterplan Centrum Helmond. Met dit plan wordt het aantal winkels in het centrumgebied bijna verdubbeld, komen er zon 2000 parkeerplaatsen bij en worden ruim 800 woningen gebouwd. Het akkoord is een goede stap voorwaarts. Hierdoor kan verder worden gewerkt aan een centrum dat qua afmeting hoort bij een stad als Helmond aldus coördinerend wethouder Yeyden.

Helmond heeft in 20 jaar 50% meer inwoners gekregen. De voorzieningen in het centrum zijn hierin niet meegegroeid. Om het centrum weer een aantrekkelijke plek te maken om te winkelen, werken en wonen is een herstructurering nodig. Het terrein van RWE ligt in het te herstructureren gebied.

RWE heeft de gemeente Helmond in haar plannen willen steunen. RWE gaat de komende tijd op zoek naar een nieuwe locatie voor haar kantoor. Vestigingsplaats blijft naar verwachting Helmond of omstreken.