Gemeente Schagen

Nieuwe lichting jeugdnatuurwachters
natuurwachterswe.jpg

Burgemeester Westerink installeerde in de raadzaal van het gemeentehuis van Schagen weer een nieuwe lichting natuurwachters. Dertig kinderen hebben zich dit jaar gemeld. Deze kinderen gaan onder begeleiding vanuit de Groenling kijken wat er in de natuur rond Schagen allemaal te zien is. Zij doen dit in de vorm van excursies, die twee keer in de maand op zaterdagochtend worden gehouden.

Het excursie- programma van de eerste helft van het schooljaar bestaat onder andere uit: grassen, brandnetels en bloemen; Weidevogels; Vruchten en zaden; Muziektuin; Kleine beestjes en zwammen; Wintervoedering volgels; Knutselochtend; Bomen over bomen en wintergasten.

De jeugdnatuurwacht is een landelijke stichting met plaatselijke afdelingen. De doelstelling is het bevorderen van de kennis en de liefde voor de natuur bij de schooljeugd, in het bijzonder die van de hogere groepen van het basisonderwijs.

Na het gereedkomen van de Nieuwe Nes wordt dit het nieuwe onderkomen van de Jeugdnatuurwacht. Nu is dat nog de Groenling.