Syntens


---

Extra steun voor MKB die innoveren

Ondernemersklankbord en Syntens slaan handen ineen

Den Haag/Nieuwegein - Ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf (MKB) hebben de handen vol aan het draaiende houden van de onderneming. Voor nieuwe uitdagingen blijft vaak weinig tijd over. De weg naar innovatieve oplossingen is lastig te ontdekken worden daarom te vaak niet doeltreffend uitgevoerd.

Syntens, innovatienetwerk voor ondernemers, en de stichting Ondernemersklankbord hebben daarom besloten nauwer samen te werken zodat ondernemers beter, eerder en sneller kunnen innoveren.

Ondernemersklankbord en Syntens vullen elkaar aan. Tijdens of aansluitend op een Syntensadviestraject bij een ondernemer kan Ondernemersklankbord worden ingezet om de invoering van innovaties verder te begeleiden. Beide organisaties hebben afgesproken actiever naar elkaar door te verwijzen.

Ondernemersklankbord maakt gebruik van ervaren (oud) ondernemers, senior managers en experts/specialisten.

Syntens verzorgt op jaarbasis 20.000 adviezen aan meer dan 10.000 ondernemingen. De voorlichting en het advies van Syntens wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Economische Zaken. De ondersteuning van het Ondernemersklankbord (klankbordfunctie en mentorschap) wordt grotendeels vergoed door het ministerie van EZ. Afhankelijk van de omvang van de ondersteuning wordt voor deze dienst een bescheiden onkostenvergoeding gevraagd.

Piet van Staalduinen, directeur van Syntens en Ron van Harten, directeur Ondernemersklankbord


--------
einde bericht

--------