Korps Landelijke Politiediensten

Ruim 300 bekeuringen bij verkeerscontrole A1 Baarn

Baarn, 17-09-2008 o Het Korps landelijke politiediensten heeft in samenwerking met de politie Utrecht en de Belastingdienst op dinsdag 16 september 2008 een verkeerscontrole gehouden op de rijksweg A1 ter hoogte van Baarn. In totaal vielen er 52 bekeuringen bij bestuurders die direct zijn staande gehouden en zijn 277 bestuurders bekeurd op kenteken omdat zij te snel door de radar reden. De Belastingdienst legde beslag op zeven voertuigen en heeft in totaal voor 800.000 euro aan invorderbare belastingschuld achterhaald.

De controle vond plaats tussen 08.00 en 14.30 uur. In totaal zijn 23 vrachtwagens gecontroleerd. Hiervan waren er acht overbeladen. In twee gevallen is proces-verbaal opgemaakt voor niet tonen rijbewijs en gevaar voor afvallende lading. In acht gevallen is waarschuwend opgetreden.

Bij de personenautos vielen 42 bekeuringen voor o.a. niet handsfree bellen (3), niet tonen rijbewijs (1), overschrijding max. snelheid (2), rijden zonder rijbewijs E (2), overschrijden doorgetrokken streep (1), overige overtredingen van het RVV en Voertuigreglement (31) en onverzekerd rijden. Twee bestuurders stonden gesignaleerd. Eén vonnis is betekend en 1 bestuurder is aangehouden in verband met een openstaande gevangenisstraf van acht dagen.

Bij de snelheidscontrole reden van de 9281 passanten er 277 te snel. Zij krijgen hiervan nog bericht thuis.