PvdA Rotterdam


Nieuws

Mariëtte Hamer: Deze Begroting is Solide en Solidair

Wo 17 Sep 2008 - Redactie
Mariëtte Hamer: Deze Begroting is Solide en Solidair

Mariëtte Hamer, PvdA fractieleider in de Tweede Kamer, noemde de Begroting van Minister van Financiën solide en solidair. De PvdA durft nog steeds te geloven dat verandering nog steeds vooruitgang is. zo sprak Hamer tijdens de Algemene Beschouwingen.

Hamer ziet in de Begroting houvast voor mensen zodat daadwerkelijke vooruitgang ook mogelijk is. Vooruitgang, ja. Maar met bescherming van de verworvenheden uit het verleden.

Zwakke Wijken
Hamer legde zelf de nadruk op de extra investeringen die het Kabinet pleegt in de zwakke wijken van Nederland. Meer conciërges, wijkagenten en wijkverpleegkundigen. Concierges ontlasten de leerkrachten zodat zij meer tijd over houden voor lesgeven. Wijkagenten voorkomen criminaliteit en dit is naast wenselijker ook goedkoper. Wijkverpleegkundigen leggen de verbindingen naar de huisarts en de thuiszorg. Mensen met de minste kansen profiteren het meest van deze maatregelen. aldus Hamer.

Scholing en Opvoeding
Op het gebied van scholing wilde Hamer meer aandacht voor de vakscholen, en investeringen in de voorscholen. De prioriteit ligt wat betreft Hamer bij het beroepsonderwijs. Ouders verdienen steun en houvast. Hamer pleitte dan ook voor betere opvoedingsondersteuning. Hamer wil de schotten in de jeugdzorg weghalen en de Grote Steden de regie geven.

4 Opdrachten
Hamer gaf het Kabinet in het slot van haar betoog vier opdrachten mee:


1. Zorg ervoor dat het economisch goed blijft gaan en zorg ervoor dat mensen aan het werk kunnen blijven werken.


2. Ga de tweedeling van de samenleving tegen door het superkapitalisme aan te pakken.


3. Blijf inzetten op de leefbaarheid van de wijken.


4. Ga de verkokering van de publieke sector te lijf.