Ingezonden persbericht


PERSBERICHT / MEDIA RELEASE

Robert Doornbos en Jeroen Bleekemolen voor A1 Team Nederland

Katwijk, 16 September 2008

A1 Team Nederland kiest voor het komende A1GP World Cup of Motorsport voor Robert Doornbos en Jeroen Bleekemolen.

Het is voor het eerst dat het team ervoor kiest om met twee coureurs de strijd aan te gaan met de andere landen. Met kersvers Porsche Supercup kampioen Bleekemolen en voormalig F1-coureur Doornbos heeft A1 Team Nederland een kwalitatief hoog rijdersduo in huis gehaald, dat kan schermen met uitstekende resultaten op het hoogste niveau. Zij zullen in het 20 races tellende seizoen alles uit de oranje A1GP Powered by Ferrari halen om zo te proberen de World Cup of Motorsport naar Nederland te halen.

Wat betreft de verdeling van races tussen beide coureurs zal het om ­ en ­ om zijn, net als A1 Team Frankrijk in het eerste A1GP seizoen. Jeroen neemt de openingsrace op Zandvoort voor zijn rekening, waarna Robert zijn debuut maakt in het Chinese Chengdu. Bleekemolen neemt daarna Maleisië, Indonesië, Portugal en de 29 maart voor zijn rekening, de locatie hiervan wordt nog bevestigd. Doornbos komt verder in actie bij de A1GP's van Nieuw Zeeland, Zuid Afrika, Mexico en de seizoensfinale op het circuit van Brands Hatch.

Voor Robert Doornbos wordt A1GP weer een nieuw hoofdstuk in zijn autosportloopbaan. Nadat hij in sneltreinvaart via de Formule 3 en F3000 in de Formule 1 debuteerde, eerst als testcoureur bij Jordan en later bij Minardi, wist hij bij Red Bull Racing indruk te maken onder tijdens de Chinese Grand Prix op het circuit van Shanghai. Na de F1 verhuisde Doornbos naar Amerika om daar met Minardi Team USA in de Champcar World Series uit te komen. De 26-jarige Rotterdammer was na meerdere overwinningen en podiumfinishes lang in de race voor het kampioenschap en eindigde uiteindelijk op een keurige derde plaats. Daarmee was hij wel de beste Rookie van het seizoen. Nu zal Doornbos voor de eerste maal de Nederlandse kleuren verdedigen.

Robert Doornbos; "Dit is een hartstikke mooie gelegenheid die zich nu voordoet. Ik doe er altijd alles aan om op het hoogste niveau in de autosport actief te zijn en mij op deze manier scherp en paraat te houden. A1GP past, zeker met de introductie van Ferrari, perfect daarin. Als er zich dan eventuele mooie kansen in Indycar of F1 voordoen. dan ben ik in een positie om die meteen te benutten. Daarnaast vind ik het heel bijzonder om voor je land uit te komen. Het is apart dat je als land punten scoort, niet als rijder. Ik denk en hoop dat Jeroen op Zandvoort een goede start maakt en voor mij een mooi uitgangspunt in China creeërt, waar ik met Red Bull mijn beste F1 race reed ."

Jeroen Bleekemolen besliste het Porsche Supercup kampioenschap dit jaar voortijdig in zijn voordeel, een unicum in deze zwaarbevochten merkencup. Daarnaast won hij ook nog eens de 24 Uur van Le Mans in de LMP2 klasse. Bleekemolen is vanaf het begin bij A1 Team Nederland betrokken. De afgelopen twee jaar was hij eerste coureur bij het team en scoorde een overwinning in Beijing, een pole position en meerdere podiumklasseringen, waarvan één afgelopen seizoen op Zandvoort. Met A1 Team Nederland eindigde de 26-jarige Aerdenhoutse coureur respectievelijk als vijfde en zevende in de afgelopen twee edities van de World Cup of Motorsport.

Jeroen Bleekemolen; Ik ben ontzettend blij dat ik na mijn eerste contact met A1GP en A1 Team Nederland altijd betrokken ben gebleven en nu ook de nieuwe fase 'A1GP Powered by Ferrari' mee kan maken. Betere auto's, betere banden, aanpassing in de reglementen. Het biedt ons denk ik weer een grotere kans optimaal te presteren. Na de test van vorige week ben ik enorm gemotiveerd en ik zie geen enkele reden waarom wij ons niet in het titelgevecht kunnen mengen komend seizoen. Ik ben dit jaar in de winning mood met de Le Mans overwinning en de Porsche Supercup titel en ik hoop dat ook mee te kunnen nemen naar A1GP. Ook ik heb veel vertrouwen in de combinatie met Robert en ben ervan overtuigd dat wij het beste in elkaar naar boven zullen halen."

Jan Lammers; "Zonder andere coureurs te kort te doen denk ik dat we met onze keus voor Robert en Jeroen echt een prachtig rijdersteam hebben. We hebben ook getracht te luisteren naar de wensen en voorkeuren van het publiek. De resultaten van zowel Robert als Jeroen spreken echter voor zich. Robert is natuurlijk gezegend door de magie van de Formule 1 en heeft ook in Champcar uitstekend gepresteerd en Jeroen heeft zowel binnen A1GP als daarbuiten veel laten zien. Met de ervaring van Jeroen in A1GP en de prestaties van Robert moeten beiden in staat zijn om echt resultaten neer te zetten.", aldus Lammers."We hebben daarnaast ook op belangrijke posities binnen ons team nieuwe mensen ingezet en het goede gevoel was direct al na de eerste test volop aanwezig. Ik wil de kracht er nu niet uithalen met stoere uitspraken, maar ik kan in alle oprechtheid wel zeggen dat we het jaar vol ambitie en vertrouwen beginnen. Wat betreft de Rookie positie bij ons team zijn de onderhandelingen nog in volle gang, binnenkort zullen we daar meer over bekend kunnen maken."

Het vierde A1GP seizoen begint op 5 oktober aanstaande op Circuit Park Zandvoort, dat voor de derde maal gastheer is voor de openingsrace van de World Cup of Motorsport. Dan zullen de spectaculaire, 600 pk sterke A1GP Powered by Ferrari's in actie komen op het duinencircuit.

A1 team Nederland is tevens trots dat de trouwe sponsors van Remeha, Antonov, Wurth, Satorius, Otto, Pro-Racing, ARAI en onze partners RTLGP en 4Net wederom van de partij zijn. "we gaan er een mooi jaar van maken", aldus Jan Lammers.

Bezoek voor rechtenvrij beeldmateriaal www.A1teamnedfoto.nl

Stuur voor meer informatie een e-mail naar press@A1teamned.com

A1 Team Netherlands
Katwijkerbroek 30
2223 XP Katwijk,
The Netherlands
T: +31(0)71 4017183
F: +31(0)71 4019170
E: press@A1teamned.com
I: www.A1teamned.com