Gemeente Den Haag

Datum: 17 september 2008

Participatietop levert banen op

Albert Heijn stimulans voor de Haagse krachtwijk

Albert Heijn heeft een nieuwe vestiging geopend aan de Betje Wolffstraat 134 in de Haagse krachtwijk Zuidwest. Tijdens de Haagse participatietop (22 april 2008) hebben de wethouder en Albert Heijn afgesproken om in of dichtbij elke Haagse krachtwijk een Albert Heijn te openen met banen en stageplaatsen voor bewoners van de krachtwijken. De opening werd bijgewoond door Ella Vogelaar (minister Wonen, Wijken en Integratie) en wethouder Henk Kool (Sociale Zaken, werkgelegenheid en Economie).

Rol gemeente

Henk Kool: 'Er zijn nu teveel gezinnen met een laag inkomensniveau, gezondheidsklachten, schulden en ga zo maar door. Ik wil de bewoners van de krachtwijken stimuleren om werk te maken van een baan of een opleiding. En ik maak me er sterk voor dat Den Haag in 2020 de meest aantrekkelijke stad voor ondernemers is. Want zij zorgen voor de broodnodige banen en stageplekken. Ik ben dan ook verheugd dat Albert Heijn weer een vestiging opent in Zuidwest.' AH gaat meedoen aan het Keurmerk Veilig Ondernemen. Politie, ondernemers en gemeente werken daarbij samen om een veilig en schoon winkelgebied te realiseren.

Rol Albert Heijn

Albert Heijn is een winkel voor iedereen. Dit is de vierde winkel die Albert Heijn in Den Haag in of dichtbij een krachtwijk opent. Albert Heijn is een onderdeel van de wijk waarin ze gevestigd is en wil daaraan een positieve bijdrage leveren. Samen met de gemeente wil Albert Heijn graag een bijdrage leveren aan het verbeteren van de leefbaarheid in krachtwijken door actief mee te werken aan een prettige, schone en veilige buurt.

Rol van het Rijk

Minister Vogelaar noemt het goed om te zien dat Albert Heijn investeert in Moerwijk. 'Het is een blijk van vertrouwen in de buurt. En daar begint alles mee', zei Vogelaar tijdens de opening van de winkel. 'Bedrijven, scholen, verenigingen en andere instellingen zijn bij uitstek in staat om bij te dragen aan versterking van een buurt tot een echte krachtwijk. Een wijk die mensen kansen biedt om te leren en te werken, om samen te bouwen aan vertrouwen in de buurt.'

De minister van WWI toont zich zeer verheugd dat Albert Heijn zich wil inzetten voor de wijken en deel wil gaan uitmaken van de landelijke alliantie voor de wijkenaanpak. De bedrijven en landelijke organisaties die zich daarin verenigd hebben, ontwikkelen initiatieven voor leer- en stageplaatsen in de wijk, werkgelegenheid en kennis die weer ingezet kan worden in de wijk.

Noot voor de redactie,